Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Autovakantie naar Normandië: historie en natuurschoon

Een autovakantie naar Normandië is in ieder jaargetijde een uitstekend idee. Er is van alles te zien en te beleven in deze schitterende regio in het noordwesten van Frankrijk. Kom van alles te weten over de Tweede Wereldoorlog tijdens een bezoek aan de indrukwekkende D-Day-stranden, wandel door pittoreske Normandische dorpen en bezoek het unieke schiereiland Mont-Saint-Michel, de meest bezochte bezienswaardigheid van Normandië. Het schiereiland is te voet of met een speciale bus te bereiken. Bij eb is het mogelijk om over het wad naar de Mont-Saint-Michel te wandelen. Normandië heeft daarnaast mooie stranden en wandel- en fietsroutes voor de actieve vakantieganger.

Bekijk hier alle reizen naar Frankrijk

Op zoek naar wat anders?

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Normandië

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Normandië

Zie een parachute van D-Day hangend aan de kerktoren in Sainte-Mère-Église, bewonder het 11e-eeuwse geborduurde wandtapijt over de Normandische verovering op Engeland in Bayeux en relax aan het strand van Dieppe, de oudste badplaats van Frankrijk.
Stel jouw rondreis samen met ANWB Reisopmaat

Stel jouw rondreis samen met ANWB Reisopmaat

Bepaal je route, kies waar je overnacht en met welk vervoer je reist. Plan en boek alles in één handig overzicht en dat met de zekerheid van een ANWB-pakketreis.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Historische steden in Normandië

Het prettige van een autovakantie naar Normandië is dat je je ter plekke gemakkelijk kunt verplaatsen. Er zijn diverse steden in Normandië die zeker een bezoek waard zijn, waaronder de hoofdstad Rouen. Wandel door het middeleeuwse centrum langs vakwerkhuizen richting de straat Rue de Gros Horloge. Hier vind je de mooi versierde astronomische klok Gros Horloge. De gotische kathedraal Notre-Dame is van binnen en van buiten prachtig versierd. Op het plein Place du Vieux Marché vind je de plek waar Jeanne d’Arc op de brandstapel is beland. De idyllische badplaats Honfleur heeft een schilderachtige haven, die beroemde schilders als Courbet en Monet reeds gebruikten als inspiratie voor hun schilderijen. Op de kade vind je kleurrijke historische huizen, veel leuke restaurantjes en de grote draaimolen die typerend is voor Honfleur. Een gebouw dat je niet mag missen is de houten kerk Sainte-Catherine.

D-Day-stranden van Normandië

D-Day is een grote dag in de geschiedenis. Op deze dag, 6 juni 1944, bereikten de geallieerden de stranden van Normandië en was de eerste stap gezet richting de bevrijding van Europa. Bij Omaha Beach bezoek je de Amerikaanse begraafplaats, het Omaha Beach Museum en het Musée D-Day Omaha.