Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op ontdekking in Normandië

Mooie stranden, indrukwekkende historie en leuke dorpjes. Dat is vakantie in Normandië!

Bekijk reizen 

Autovakantie in Normandië: historie en natuurschoon

Een autovakantie naar Normandië is in ieder jaargetijde een uitstekend idee. Er is van alles te zien en te beleven in deze schitterende regio in het noordwesten van Frankrijk. Kom van alles te weten over de Tweede Wereldoorlog tijdens een bezoek aan de indrukwekkende D-Day-stranden, wandel door pittoreske Normandische dorpen en bezoek het unieke schiereiland Mont-Saint-Michel, de meest bezochte bezienswaardigheid van Normandië. Het schiereiland is te voet of met een speciale bus te bereiken. Bij eb is het mogelijk om over het wad naar de Mont-Saint-Michel te wandelen. Normandië heeft daarnaast mooie stranden en wandel- en fietsroutes voor de actieve vakantieganger.

Tips en informatie voor jouw autovakantie in Normandië

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Normandië 
Zie een parachute van D-Day hangend aan de kerktoren in Sainte-Mère-Église, bewonder het 11e-eeuwse geborduurde wandtapijt over de Normandische verovering op Engeland in Bayeux en relax aan het strand van Dieppe, de oudste badplaats van Frankrijk.
Natuur in Normandië 
Uitgestrekte stranden, hoge kliffen, sappige boerenvalleien en een klein-Zwitserland in de Suisse Normande maken van Normandië een afwisselende streek.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Historische steden in Normandië

Het prettige van een autovakantie naar Normandië is dat je je ter plekke gemakkelijk kunt verplaatsen. Er zijn diverse steden in Normandië die zeker een bezoek waard zijn, waaronder de hoofdstad Rouen. Wandel door het middeleeuwse centrum langs vakwerkhuizen richting de straat Rue de Gros Horloge. Hier vind je de mooi versierde astronomische klok Gros Horloge. De gotische kathedraal Notre-Dame is van binnen en van buiten prachtig versierd. Op het plein Place du Vieux Marché vind je de plek waar Jeanne d’Arc op de brandstapel is beland. De idyllische badplaats Honfleur heeft een schilderachtige haven, die beroemde schilders als Courbet en Monet reeds gebruikten als inspiratie voor hun schilderijen. Op de kade vind je kleurrijke historische huizen, veel leuke restaurantjes en de grote draaimolen die typerend is voor Honfleur. Een gebouw dat je niet mag missen is de houten kerk Sainte-Catherine.

D-Day-stranden van Normandië

D-Day is een grote dag in de geschiedenis. Op deze dag, 6 juni 1944, bereikten de geallieerden de stranden van Normandië en was de eerste stap gezet richting de bevrijding van Europa. Bij Omaha Beach bezoek je de Amerikaanse begraafplaats, het Omaha Beach Museum en het Musée D-Day Omaha.