Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geniet van veelzijdig Normandië

Ruige kusten, Mont Saint Michel, de geschiedenis van D-Day en gezellige dorpjes.

Bekijk reizen 

Historische hoogtepunten tijdens een rondreis door Normandië

Een rondreis door Normandië biedt veel afwisseling. Kies bijvoorbeeld voor een rondreis langs de landingsstranden van D-Day of voor een rondreis naar de mooiste natuur. Deze Franse regio is niet al te groot, waardoor je niet al te veel tijd doorbrengt in de auto, camper of bus en jouw vakantietijd optimaal benut.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Normandië

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Normandië 
Zie een parachute van D-Day hangend aan de kerktoren in Sainte-Mère-Église, bewonder het 11e-eeuwse geborduurde wandtapijt over de Normandische verovering op Engeland in Bayeux en relax aan het strand van Dieppe, de oudste badplaats van Frankrijk.
Natuur in Normandië 
Uitgestrekte stranden, hoge kliffen, sappige boerenvalleien en een klein-Zwitserland in de Suisse Normande maken van Normandië een afwisselende streek.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek tijdens je rondreis Normandië de oorlog op de landingsstranden 

Wil je meer weten over de oorlogsgeschiedenis? Met een rondreis door Normandië langs de D-Day-stranden verdiep je je in dit indrukwekkende hoofdstuk uit de geschiedenis. Normandië speelde een essentiële rol in de bevrijding, omdat de geallieerden hier in de nacht van 5 op 6 juni 1944 het Europese vasteland betraden. Dit was het belangrijkste keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. Nog altijd zijn er sporen te zien van de heftige strijd die hier heeft plaatsgevonden. Langs de kust vind je diverse interessante musea. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Musée Airborne in Sainte-Mère-Église, dat helemaal gewijd is aan de landing van de Amerikaanse parachutisten. Er worden zelfs enkele vliegtuigen tentoongesteld die tijdens de invasie gebruikt werden. De indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in het plaatsje Colleville-sur-Mer wordt ook veel bezocht. Het Normandy American Cemetery kijkt uit op Omaha Beach. Hier liggen 9386 Amerikanen begraven die tijdens de invasie of in de daaropvolgende dagen het leven hebben gelaten.

Rondreis in Normandië door de natuur

Het oorlogsverleden trekt veel vakantiegangers aan, maar Normandië heeft nog veel meer te bieden. Ontdek de vele charmante dorpen, kastelen, natuurgebieden en honderden kilometers aan wandelpaden tijdens een rondreis door het binnenland van Normandië. Het regionale natuurpark van de Perche biedt rust, ruimte en natuur. Een aanrader is de middeleeuwse stad Bellême, dat een schitterende ligging heeft midden in de bossen. Ook Mortagne au Perche is een karakteristieke stad. Bezoek hier het Musée Alain dat een ode brengt aan deze bekende filosoof, slenter langs de eeuwenoude huisjes en bewonder de gotische Notre-Damekerk.