Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op vakantie naar het Zwarte Woud

Beleef herinneringen om nooit te vergeten tijdens een vakantie in het Zwarte Woud.

Alle reizen 

Een autovakantie in het Zwarte Woud vol natuur en cultuur

Helderblauwe meren, fotogenieke stadjes en dichte bossen; een autovakantie in het Zwarte Woud staat garant voor een sportieve vakantie in de natuur. Maak eindeloze wandeltochten op de vele wandelpaden, huur een kano bij de Titisee of flaneer door het middeleeuwse stadje Rheinfelden.

Welk type autovakantie in het Zwarte Woud zoek je?

Tips en informatie voor jouw autovakantie in het Zwarte Woud

De leukste bezienswaardigheden van het Zwarte Woud 
Beleef het Zwarte Woud: Van het klokkenmuseum van Furtwangen tot wandelen tussen boomtoppen in het Boomkroonpad van Bad Wildbad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Watersporten op de Titisee

Watersportliefhebbers verblijven tijdens de autovakantie in het Zwarte Woud aan de Titisee. Met een adembenemend uitzicht op de bossen geniet je vanaf het helderblauwe meer van kano-avonturen, zeiltochten of zwempret. Bovendien beweert men dat de zuivere lucht rondom de Titisee over een heilzame werking beschikt.

De schilderachtige stad Rheinfelden

Naast charmante kastelen en burchten vind je tijdens je autovakantie in het Zwarte Woud talrijke authentieke stadjes uit de middeleeuwen. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende stad Rheinfelden, met kronkelige steegjes, pastelkleurige panden vol kleurrijke bloemen en sfeervolle marktpleinen. Geniet op het terras van een koel glas bier of proef de typische bragele mit bibbelskas en een schwarzwalderkirsch uit de streek.

De kletterende watervallen bij Triberg tijdens een autovakantie in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud leent zich uitstekend voor prachtige wandel- en fietstochten in de natuur. Hier maak je kennis met het bergachtige landschap vol schitterende meren, groene dalen en oorverdovende watervallen. De bekendste en hoogste watervallen van het Zwarte Woud zijn de Triberger watervallen; de zeven watervallen zijn samen maar liefst 163 meter hoog. Het water klettert naar beneden van de rivier de Gutach in de rivier de Donau, wat fotogenieke plaatjes oplevert.

Het sprookjesachtige kasteel Hohenzollern

Tijdens je vakantie in het Zwarte Woud is een bezoek aan het kasteel Hohenzollern een aanrader. Dit kasteel bevindt zich bij Hechingen aan de Donauradweg, de bekendste fietsroute van Europa, op 850 meter op de berg Zollern. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Geniet vanaf het terras van een heerlijke lunch. Ook zijn er een fraaie binnenplaats, authentieke kasteelmuren en een prachtige kunstcollectie over de Pruisische geschiedenis te bewonderen.