Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Genieten van zee en Hanzesteden vanuit een vakantiehuis in Noord-Duitsland

Keizerlijke badplaatsen, Hanzesteden vol historische bezienswaardigheden, duizenden meren en fraaie Waddeneilanden om te wandelen en fietsen. In een vakantiehuis in Noord-Duitsland geniet je van een afwisselende natuur- en cultuurvakantie.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

Autovakantie in Duitsland 
Een autovakantie in Duitsland biedt voor iedereen wat wils. Maak er een gezinsvakantie van of een romantisch tripje voor twee.
Campings in Noord-Duitsland 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in Noord-Duitsland. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Bestel je milieusticker Duitsland 

Regel het veilig en vertrouwd bij onze partner TÜV Nederland én profiteer van korting.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Uitzicht vanaf de krijtrotsen

Een vakantiehuis in Noord-Duitsland is ideaal voor natuurliefhebbers en fietsers. Een van de mooiste plekken is Rügen. Dit eiland in de Oostzee is het grootste van Duitsland en kenmerkt zich door witte krijtrotsen en afgestorven boomstammen, wat een bijzonder landschap creëert. Bovenop de 117 meter hoge Königsstuhl wacht een geweldig uitzicht. Op het eiland ligt nationaal park Jasmund, dat bestaat uit bossen, drasland, moerassen en krijtrotsen. Een ander uniek natuurgebied is het Vorpommersche Boddenlanschap. Dit nationale park bestaat uit ondiepe lagunes, zandbanken, duinen en strandmeren aan de kust, waar je zeldzame watervogels spot. In Noord-Duitsland kun je prima fietsen. Een van de bekendste routes is de Ostseeradweg van 1100 kilometer, die begint in Flensburg in Schleswig-Holstein en eindigt op het eiland Usedom in Mecklenburg-Vorpommern.

Hanzesteden vlak bij een vakantiehuis in Noord-Duitsland

Als cultuurliefhebber bezoek je in de buurt van een vakantiehuis in Noord-Duitsland verschillende Hanzesteden. In Hamburg bezoek je de Speicherstadt in de haven, waar je verschillende 19e-eeuwse pakhuizen bewondert, die als complex zijn uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Ook Bremen is een voormalige Hanzestad, waar je onder meer het Übersee-Museum bezoekt dat een interessante mix heeft van natuur- en volkenkunde. In de wijk Schnoor zie je het best de welvaart uit de Hanzetijd terug. Schwerin is een van de mooiste steden in Noord Duitsland, al was het maar omdat de stad omringd wordt door meren. Het Schwerinermeer is met een oppervlakte van 60 vierkante kilometer het grootst. Midden in het meer ligt een eiland met daarop het 14e-eeuwse Schweriner Schloss, waar vandaag de dag het parlement van Mecklenburg-Vorpommern zetelt.