Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in de Eifel. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Genieten van afwisselende natuur in een vakantiehuis in de Eifel

Natuurliefhebbers genieten in een vakantiehuis in de Eifel van gevarieerde landschappen, met de lieflijke Hoge Venen en de ruigere wijnbergen van het Ahrdal, maar ook de eeuwenoude natuur van de Vulkaaneifel met zijn groenblauwe kratermeren. Voor een dosis cultuur bezoek je de steden Trier, Monschau en Cochem.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Eifel 
Van pittoreske steden als Monschau en intrigerende monumenten als Ordensburg Vogelsang tot de schommelende Geierlay-hangbrug en de beroemde Nürburgring.
Campings in de Eifel 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in de Eifel. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Bestel je milieusticker Duitsland 

Regel het veilig en vertrouwd bij onze partner TÜV Nederland én profiteer van korting.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Natuurschoon vlak bij vakantiehuis Eifel

Rond een vakantiehuis in de Eifel zijn volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Een van de bekendste wandelroutes is de 313 kilometer lange Eifelsteig van Aken naar Trier en ook de 35 kilometer lange Rotweinwanderweg, ofwel de rodewijnwandelroute, in het glooiende gebied van het Ahrdal is een aanrader. Waaghalzen bewandelen in de Eifel de 360 meter lange Geierlay: een van de langste hangbruggen van Duitsland, die de dorpen Sosberg en Mörsdorf met elkaar verbindt. Een van de mooiste watervallen van Duitsland ligt ook in de Eifel. Wat opvalt aan deze Dreimühlen-waterval is dat hij jaarlijks 8 tot 19 centimeter groeit omdat het mos door het water versteent. De Vulkaaneifel kenmerkt zich door blauwgroene maaren. Een van de kratermeren met vulkanische activiteit is de Laacher See. In dit grote kratermeer borrelt het water terwijl je aan het zwemmen bent.

Uitstapjes naar Trier en Monschau

Vanuit een vakantiehuis in de Eifel bezoek je mooie steden. Trier heeft een schilderachtige ligging aan de rechteroever van de Moezel. De oudste stad van Duitsland staat bekend om zijn Romeinse overblijfselen, waaronder de stadspoort Porta Nigra. Monschau ligt aan de rivier Roer. Het oude stadscentrum bestaat uit goed bewaarde vakwerkhuizen. Een van de bekendste huizen is het Rode Huis uit 1756. Dit was het woonhuis van Johann Heinrich Scheibler, een grote textielfabrikant in Monschau. Waar de Eifel overgaat in de Moezelregio ligt de romantische stad Cochem. De bekendste bezienswaardigheid is de Rijksburcht die op 100 meter hoogte boven de stad uittorent.