Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Op fietsvakantie langs de Bodensee omgeven door drie landen

Een fietsvakantie langs de Bodensee is een must voor iedere fietsliefhebber. Je kunt de hele fietsroute volgen door de drie Alpenlanden Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, of alleen een deel ervan afleggen. Onderweg bezoek je natuurparken, eilanden en historische steden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland 
Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot ridders in het Klooster van Ettal. Een land vol steden doordrenkt met romantiek en historie zoals het middeleeuwse Rothenburg.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

De prachtige stadjes en het bloemeneiland van de Duitse Bodensee

Wie op fietsvakantie langs de Bodensee gaat, mag het bloemeneiland Mainau in Duitsland niet overslaan. Het eiland ligt in het midden van het meer en herbergt prachtige orchideeën, rododendrons, palmbomen en rozen. Het schilderachtige stadje Lindau ligt eveneens op een eiland en is met bruggen aan het vasteland verbonden. Een ander hoogtepunt is Konstanz. Deze historische stad ligt op een landtong en je kunt er heerlijk wandelen over de oeverpromenade.

Toeren over rustige landweggetjes langs de Bodensee in Oostenrijk

Het Oostenrijkse deel van de fietsroute langs de Bodensee beslaat slechts 30 kilometer, maar dat maakt deze tocht over fietspaden en rustige landweggetjes niet minder mooi. Bezoek zeker de middeleeuwse stad Bregenz, dat schitterend gelegen is aan de oevers van het meer. Hier vind je het grootste toneel te water en geniet je vanaf de berg de Pfänder van een spectaculair uitzicht over de Bodensee. De top is gemakkelijk te bereiken met een kabelbaan.

De grootste waterval van Europa in het Zwitserse Schaffhausen

In het Zwitserse Schaffhausen bevindt zich de grootste waterval van Europa, de Rheinfall. Je komt er via een aantal prachtige fietsroutes langs de Rijn. Het water stort hier naar beneden over een lengte van maar liefst 150 meter. Vanaf het kasteeltje Wörth op een eilandje in de Rijn heb je er een prachtig uitzicht op. Het nabijgelegen dorpje Stein am Rhein, op de plek waar de Rijn de Bodensee in stroomt, staat bekend om zijn bijzondere gevels.