Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek tijdens een autovakantie in Berlijn de bruisende hoofdstad

Tijdens een autovakantie in Berlijn maak je kennis met de levendige hoofdstad van Duitsland. Verspreid over de gehele stad vind je allerlei overblijfselen van de rijke Duitse historie, zoals de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur of het Joods Museum. Cultuurliefhebbers bezoeken het Museumsinsel, met talrijke musea. Naast cultuur en historie is winkelen in deze bruisende stad ook een aanrader. Bezoek bijvoorbeeld het KaDeWe voor eindeloos veel winkelplezier.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

De rijke historie van Berlijn

Met de talrijke bezienswaardigheden in deze oostelijk gelegen Duitse metropool komt de rijke historie van Duitsland heel dichtbij. Bezoek bijvoorbeeld het schitterende Rijksdaggebouw aan het plein Platz der Republik. Met name een bezoek in het parlementsgebouw is een aanrader, vanwege de torenhoge glazen koepel van maar liefst 25 meter hoog. Vanaf deze plek geniet je van een adembenemend uitzicht op de rivier de Spree. Vlak bij deze rivier bevindt zich het openluchtmuseum East Side Gallery. Hoewel de Berlijnse Muur in 1989 gevallen is, staat maar liefst 1,3 kilometer van de blokkade hier nog overeind. Met de schilderingen, graffiti en andere vormen van kunst is de East Side Gallery de langste openbare kunstcollectie ter wereld.

De oudste dierentuin van Duitsland

Doordat Berlijn zeer ruim is opgezet, vind je op verschillende plekken parken en groen om even tot rust te komen. Gezinnen met kinderen genieten bovendien volop van de Zoologischer Garten Berlin. De oudste dierentuin van Duitsland werd in 1844 geopend. Wandel langs leeuwen, olifanten, apen, nijlpaarden, pinguïns en allerlei exotische vogelsoorten. Je geniet van nog meer dieren in het naastgelegen stadsaquarium, waar allerlei bijzondere vissen, krokodillen en reptielen leven.