Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Samen op autovakantie in Sauerland

Tijdens je autovakantie in Sauerland geniet je van de diversiteit van deze West-Duitse regio. Een wandeling door het schilderachtige berglandschap, met de vele naaldwouden en indrukwekkende stuwmeren, brengt je helemaal tot rust. Het panoramische uitzicht op de hoogste trede van de uitkijktoren Hochheideturm is adembenemend. Maar ook voor een wintersportvakantie vind je in Sauerland zeker iets van je gading, en dat op slechts een paar uur rijden van Nederland.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Weids uitzicht vanaf de Hochheideturm

De 62 meter hoge uitkijktoren Hochheideturm bij Willingen is het hoogste uitkijkpunt van de regio Sauerland. Je bereikt de toren met de gondel vanaf Willingen, maar de ervaren wandelaar bedwingt de Ettelsberg op 831 meter hoogte te voet. Daarna scheiden nog 241 traptreden je van het glazen uitkijkplatform, dat je een indrukwekkend uitzicht biedt over de beboste hellingen en de dorpen in de dalen van Hochsauerland.

Wandelen op de Rothaarsteig

Tijdens je autovakantie in Sauerland is een wandeling over de Rothaarsteig een absolute aanrader. Dit 154 kilometer lange wandelpad leidt je door een van de mooiste beboste gebergtes in Duitsland, van Sauerland naar Westerwald. Hier word je een met de natuur en kom je helemaal tot rust. De route wordt niet voor niets de 'route van de zintuigen' genoemd.

Wintersport in Winterberg

Winterberg ligt op 700 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen stad van de regio Noord-Westfalen. Dankzij het frisse klimaat is dit de ideale omgeving om te wandelen en te skiën. De wandelpaden zijn goed onderhouden en brengen je tot op 841 meter hoogte op de Kahler Asten. Met dertig langlauftrajecten en zestig skipistes verdeeld over vijf skigebieden hoef je je hier geen minuut te vervelen.