Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Autovakantie door Zuid-Duitsland: van kastelenroute tot oerbos

Een autovakantie door Zuid-Duitsland is de ideale manier om de veelzijdigheid van deze regio te verkennen. Het ene moment rijd je langs middeleeuwse kastelen, terwijl je het volgende moment wilde katten spot in een oerbos.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Een reis door de geschiedenis

Een autovakantie door Zuid-Duitsland voert je zeker langs eeuwenoude kastelen, want ons buurland beschikt over een maar liefst 1200 kilometer lange kastelenroute. Bewonder het kasteel van Schwetzingen met zijn sierlijke tuinen of waan je in een sprookje wanneer je Neuschwanstein bezoekt. In Neurenberg torent het 11e-eeuwse kasteel boven de stad uit, waar je meteen van een mooi uitzicht geniet. Maak een tussenstop bij openluchtmuseum Hohenloher, waar meer dan zeventig historische gebouwen je door de laatste vier eeuwen in Duitsland leiden.

Kom tot rust in de natuur

Stap even uit de auto tijdens je autovakantie door Zuid-Duitsland en ervaar de rust wanneer je door het land van de duizend vijvers wandelt bij Neualbenreuth. Avonturiers voelen zich juist thuis in het wilde landschap bij Neurenberg, met diepe kloven en ravijnen in een rijk bosgebied. In het zuiden van Beieren vind je het oudste nationale park van Duitsland: het Bayerischer Wald. Boek een rondleiding door dit oerbos en met een beetje geluk spot je beren, wolven of wilde katten in de verte.

Een tussenstop in de stad

Wil je tijdens je autovakantie de steden van Zuid-Duitsland verkennen, dan is Neurenberg een goede tussenstop. Proef de middeleeuwse sfeer wanneer je langs de oude stadsmuren wandelt of bewonder zelfs resten uit de ijzertijd in het Germanisches Nationalmuseum. In Stuttgart staat het barokke Slot Ludwigsburg centraal, maar de middeleeuwen zijn er ook tastbaar dankzij het oude kasteel in het centrum. Sla ook af bij München, waar de tientallen musea in museumwijk Kunstareal München een echte traktatie zijn.