Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Op autovakantie in Beieren, een Duits avontuur

Beieren is geheel terecht de favoriete vakantiestreek van veel Nederlanders. Dit Duitse bondsland heeft namelijk veel te bieden, vooral tijdens een autovakantie in Beieren. Je geniet er van de wilde bossen en van prachtige vergezichten in de Alpen, je shopt er in München en dwaalt er door imposante kloosters, prachtige kastelen en stoere burchten.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Het Beierse Woud

Ben je op zoek naar natuur en rust tijdens je autovakantie in Beieren? In het Beierse Woud beleef je de ongerepte natuur van dichtbij. Het uitgebreide netwerk van wandelwegen brengt je langs kleurrijke planten en panoramische uitzichten. En met een beetje mazzel spot je een lynx, hert of everzwijn.

Kasteel Hohenschwangau

Tijdens je autovakantie in Beieren kan een tripje naar het sprookjeskasteel Neuschwanstein eigenlijk niet ontbreken. Dit prachtige kasteel ten zuidwesten van München trekt echter zo veel toeristen dat andere kastelen soms een leukere bestemming vormen. Bezoek bijvoorbeeld kasteel Hohenschwangau. Van buiten heeft het een middeleeuws uiterlijk, met kantelen op de muren en vier opvallende hoektorens, maar het interieur is ingericht in Biedermeierstijl. Dankzij meer dan 90 muurschilderingen van onder andere Ludwig Lindenschmit en Moritz von Schwind raak je hier niet gauw uitgekeken.

De Beierse Glasroute

Op de Duitse Glasstrasse van Neustadt an der Waldnaab naar Passau leer je alles over glasmakerij in Beieren en het ambacht van glasblazers. Je bezoekt er de overgebleven glasfabrieken en musea waar de geschiedenis van de Beierse glasmakerij tot leven komt. In Frauenau, ook bekend als het glazen hart van het Beierse Woud, kijk je in meerdere werkplaatsen toe hoe glas op traditionele wijze met de mond wordt geblazen. In de vele winkels langs de route vind je kristalglas in alle maten en soorten. Leuk als souvenir van je autovakantie in Beieren.