Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zomerbandentest: 205/55 R16V 2023

De zomerbanden testresultaten 2023 voor deze bandenmaat op een rij

Banden zijn de afgelopen jaren aanmerkelijk duurder geworden. Ook de kosten van balanceren en monteren zijn gestegen. Deze laatste test laat zien dat er grote verschillen zitten in de prestaties van goede en slechte banden. Vooral op veiligheidsrelevante testonderdelen en op nat wegdek. Kies banden niet op basis van prijs, je kunt beter kijken naar de testresultaten. Ons advies is: doe geen concessies op veiligheid. Er zijn best goedkope alternatieven (vaak B-merken) op de markt die goed scoren en veilig zijn. Gebruik testresultaten om erachter te komen welke dat zijn. Pas op met zomaar de goedkoopste op internet. In de test van dit jaar zijn er 7 die echt slecht scoren en onveilig zijn. B-merken zijn vaak helemaal niet zoveel duurder, maar scoren wel veel beter.

Tabellen met testresultaten

In de tabellen hieronder zijn de testresultaten samengevat. Lees de tabel met in het achterhoofd de eigen eisen aan en verwachtingen van een band. Voor mensen die maar 5.000 km per jaar rijden, speelt slijtvastheid bijvoorbeeld een minder belangrijke rol dan voor veelrijders. Voor sportieve rijders hebben juist de prestaties op droog wegdek prioriteit.

Kijk dan naar de extra uitgebreide tabel met de scores op de subonderdelen zoals remmen of rijeigenschappen. De subonderdelen zie je na het doorklikken op een band in de tabel. Daar vind je per band ook een uitgebreide testbeoordeling.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop nu
Winterhulpjes voor de auto 

Van anti-ijsdeken en ruitenontdooier tot acculader, starthulp en sneeuwkettingen! Is jouw auto al winterklaar?

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.