Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

APK keuringskosten

Wat kost een APK keuring? Er geldt geen vaste prijs voor een APK keuring. Een APK kan deel uitmaken van een onderhoudsbeurt of apart worden uitgevoerd. De prijzen voor zo’n aparte keuring lopen uiteen van € 19 tot € 63. Sommige garages rekenen extra kosten voor de roetmeting, viergastest of het afmelden van de auto.

Is het gunstig om de APK te combineren met een onderhoudsbeurt?

Combineer je de APK-keuring met een onderhoudsbeurt, dan scheelt dat tijd én geld. De auto wordt uitgebreider bekeken met slechts een aantal extra arbeidsuren. Bovendien staat uw auto maar één keer bij de garage.

Kan het kwaad om de APK uit te laten voeren door een prijsstunter?

Onderling wordt er door garages stevig geconcurreerd met de prijs van een APK-keuring. De kwaliteit van de APK-keuring wordt gecontroleerd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, dus daar mag je op vertrouwen. Wel is het zaak goed op te letten of die lage APK-prijs niet wordt misbruikt om mensen binnen te halen voor aanvullende onderhouds- of reparatiewerkzaamheden. Spreek daarom altijd af dat reparaties eerst worden overlegd voor ze worden uitgevoerd.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!