Voorkom pech

Voorkom pech

Als je er op uitgaat, wil je niet met pech langs de weg komen te staan. Met deze tips van de Wegenwacht voorkom je pech en kun je zelf kleine problemen verhelpen.

Naar de tips

Tips van de Wegenwacht

Dit kun je doen om pech te voorkomen

Een dagje uit met de familie als het lekker weer is? Of ga je op vakantie met de auto? Met pech langs de weg wil je natuurlijk nooit komen te staan. Mocht je toch autopech krijgen, dan is de Wegenwacht er om je te helpen, maar je kunt panne ook voorkomen. Bijvoorbeeld door te weten waar de lampjes op je dashboard voor zijn of hoe je je olie peilt. Je leest het hier!

Stoppen of doorrijden?

Stoppen of doorrijden?

Er brandt een lampje op je dashboard. Wat betekent het? Moet je stoppen of kun je doorrijden? De belangrijkste lampjes en hun betekenis zetten we op een rij.

Zo voorkom je autopech

Zo voorkom je autopech

Krijg je graag ruim op tijd een alert om kans op pech of onverwachte reparaties te voorkomen? Lees dan eens wat 'ANWB Smart Driver' voor jou kan betekenen.

Hoe werken startkabels?

Hoe werken startkabels?

Hoe krijg je een auto met een lege accu aan de gang? Juist, met startkabels, en dat doe je zo!

Lampje verwisselen?

Lampje verwisselen?

Koplamp, richtingaanwijzer of remlicht stuk? Die kun je vaak zelf verwisselen, maar soms ook niet. Wij vertellen je in beide gevallen wat te doen.

Eerste hulp bij autopech

Eerste hulp bij autopech

Een plasje onder je auto, een vreemde geur of een raar geluid. Je weet dat iets niet goed is, maar wat? Volg het stappenplan van de Wegenwacht.

Banden: waar moet je op letten?

Banden: waar moet je op letten?

Lees alles over de juiste bandenspanning, profieldiepte en slijtage van banden.

Ruitenwissers

Ruitenwissers

Ruitenwissers moeten hun werk goed doen. Hoe weet je wanneer ze aan vervanging toe zijn en wat kun je er zelf aan doen?

Oeps, verkeerd getankt

Oeps, verkeerd getankt

Het gebeurt vaak als mensen even niet in hun eigen auto rijden. Gedachteloos pak je de verkeerde slang bij de pomp. De Wegenwacht lost het op. Hoe? Bekijk de video.