Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autoslot bevroren? Zo krijg je 'm weer open

Het is koud, het is donker en je krijgt de autosleutel niet in het slot. De oorzaak? Je autoslot is bevroren. Hoe kom je alsnog binnen en wat kun je doen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt?

Oplossing 1: slotondooier

De makkelijkste manier om een bevroren autoslot te ontdooien, is met behulp van slotontdooier. Spuit het slot hiermee in en laat dit even inwerken.

Oplossing 2: het slot warm maken

Heb je geen slotontdooier bij de hand? Ook dan is het niet moeilijk om je bevroren autoslot te ontdooien. Het enige wat je nodig hebt, zijn een warme kruik, een aansteker en een beetje geduld:

  1. Warm de kruik op en houd deze tegen het slot aan.
  2. Verwarm de contactsleutel zelf eventueel even kort met een aansteker.
  3. Probeer nogmaals de deur te openen.
  4. Lukt dit niet, herhaal dan de eerste stap tot je de sleutel wél kunt ronddraaien.


Hoe voorkom je een bevroren autoslot?

Fijn, je kunt je auto weer in. Wil je voorkomen dat het nog een keer gebeurt? Behandel het slot van je auto dan met een vochtafdrijvend middel, zoals bijvoorbeeld kruipolie. Vergeet daarbij niet de binnenkant van de deur, de zogenaamde slotvanger.

Ook slim: zorg dat je altijd een flesje slotontdooier in huis hebt. Bewaar dit in huis en niet in je auto; dan kun je er namelijk niet bij op het moment dat je het ’t hardste nodig hebt.

Maak je auto winterklaar

Naast een bevroren autoslot zijn er nog veel meer winterproblemen die veel voorkomen. Denk aan bevroren ruitenwissers, een vastgevroren handrem of een lege accu. Gelukkig kun je de meeste problemen heel makkelijk voorkomen door je auto goed voor te bereiden op kou

Hulp nodig? De Wegenwacht staat klaar

Heb je winterpech? Ook dan staat de Wegenwacht voor je klaar. Heb je nog geen Wegenwacht pakket? Bestel Wegenwacht Service en profiteer ook van de beste pechhulp.

Pechhulp in je woonplaats

Bij pechhulp denk je waarschijnlijk aan autopech onderweg. Maar wist je dat maar liefst 40% van de pechgevallen plaatsvindt in de eigen woonplaats? Vooral 's winters komt dit veel voor. Denk bijvoorbeeld aan start- en accuproblemen.

Heb je al een Wegenwacht pakket en wil je ook geholpen worden bij pech in je woonplaats? Check dan of Woonplaats Service in je pakket zit.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop nu
Winterhulpjes voor de auto 

Van anti-ijsdeken en ruitenontdooier tot acculader, starthulp en sneeuwkettingen! Is jouw auto al winterklaar?

Winterbandentest 

Welke winterbanden scoren goed en welke slecht? Lees het in de jaarlijkse ANWB-test.