Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Handrem vastgevroren? Dit kun je doen

Tips van de Wegenwacht

Is je handrem vastgevroren? Maak je geen zorgen, het is een veel voorkomend winterprobleem dat gelukkig makkelijk op te lossen is. We leggen je uit hoe.

Wat heb je nodig?

  • Een beetje geduld
  • Een warme motor

Zo krijg je een vastgevroren handrem los

Start de motor en laat de auto warm worden. Dat kan even duren, maar uiteindelijk kun je de auto dan wel weer van de handrem halen.

Het kan zijn dat de hendel wel gewoon werkt, maar dat de handremkabel is vastgevroren. De auto wil in dat geval alsnog niet van zijn plek. Ook dat los je op door de motor te laten draaien.


Voorkomen is beter dan genezen

Als er vorst op komst is, is het beter om de handrem helemaal niet te gebruiken en je auto in de versnelling te parkeren. Op die manier kan de handrem niet vast vriezen. 

Let op: er bestaan modellen met een automaat, maar zonder parkeerstand. Om zo'n auto veilig te parkeren, schakel je de 'Drive' of 'achteruit' in voordat je de motor uitzet. De auto blijft dan in de eerste- of achteruitversnelling staan.

Elektrische handrem

Heeft je auto een elektrische handrem? Omdat zulke systemen niet met kabels maar op stroom werken, zou vorst geen problemen mogen opleveren. Een elektrische handrem kun je dus wel gewoon gebruiken in de winter.

Bel de Wegenwacht

Krijg je je handrem niet los? Of lijkt er toch iets anders aan de hand te zijn? Ook dan staat de Wegenwacht voor je klaar.

Heb je nog geen Wegenwacht pakket? Bestel Wegenwacht Service en profiteer ook van de beste pechhulp.

Pechhulp in je woonplaats

Bij pechhulp denk je waarschijnlijk aan autopech onderweg. Maar wist je dat maar liefst 40% van de pechgevallen plaatsvindt in de eigen woonplaats? Vooral 's winters komt dit veel voor. Denk bijvoorbeeld aan start- en accuproblemen, maar ook een vastgevroren deur of slot. 

Heb je al een Wegenwacht pakket en wil je ook geholpen worden bij pech in je woonplaats? Check dan of Woonplaats Service in je pakket zit.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.