Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Help, ik ruik een vreemde geur in mijn auto!

Een vreemde geur tijdens het rijden is vaak geen goed teken. Wat is het? Hoe komt het? En moet je gelijk naar de garage, of kun je ermee doorrijden? We zetten hieronder de meest voorkomende geuren en bijbehorende problemen op een rij.

1. Je auto ruikt naar benzine

Ruik je een duidelijke benzinegeur in de auto (of een dieselgeur natuurlijk)? Dit kan duiden op een brandstoflekkage met mogelijk brandgevaar. Stop zo snel mogelijk op een veilige plaats. Verlaat je auto en bel bij brand 112. Bij twijfel kun je de Wegenwacht bellen.

2. Je auto ruikt verbrand

Ruikt je auto verbrand of ruik je een penetrante smeulende geur? Dan zijn waarschijnlijk de koppelingsplaten of remblokken oververhit. Stop op een veilige plek en laat de auto een kwartiertje afkoelen. Daarna kun je proberen voorzichtig verder te rijden. Twijfel je aan de werking van je remmen of koppeling, vraag dan de Wegenwacht om advies.

3. Je ruikt een brandlucht in de auto

Ruik je een duidelijke brandlucht of schroeilucht, eventueel in combinatie met rook? Waarschijnlijk is er kortsluiting in de elektrische bedrading. Stop zo snel mogelijk op een veilige plaats. Verlaat je auto en bel bij brand 112. Bij twijfel kun je de Wegenwacht bellen.

Bij twijfel: bel de Wegenwacht

Ruik je een vreemde geur in je auto en twijfel je of je door kunt rijden? Ook dan kun je de Wegenwacht bellen voor technisch advies. Heb je nog geen Wegenwacht pakket? Bestel Wegenwacht Service en profiteer ook van de beste pechhulp. 

Pechhulp in je woonplaats

Bij pechhulp denk je waarschijnlijk aan autopech onderweg. Maar wist je dat maar liefst 40% van de pechgevallen plaatsvindt in de eigen woonplaats? 

Heb je al een Wegenwacht pakket en wil je ook geholpen worden bij pech in je woonplaats? Check dan of Woonplaats Service in je pakket zit.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.