Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een gereedschapset in je auto: handig bij pech onderweg

Zorg dat je deze spullen bij je hebt

Of je nou in een twintig jaar oude occasion of in een splinternieuwe auto rijdt: autopech kan iedereen overkomen. Soms kun je dit zelf oplossen. Dan is het wel belangrijk dat je bepaald gereedschap bij je hebt. Dit moet er volgens de Wegenwacht standaard in de gereedschapset van je auto zitten.

1. Veiligheidsvesten en gevarendriehoek

Het belangrijkste bij pech onderweg: de veiligheid van jou, je eventuele passagiers en andere weggebruikers. Zorg daarom dat je standaard veiligheidsvesten en een gevarendriehoek in de auto hebt liggen. 

2. Plakset

Steeds meer nieuwe auto's hebben geen reservewiel aan boord. Dat spaart gewicht en scheelt ruimte. Is dit bij jouw auto ook het geval, zorg dan dat je altijd een plakset bij je hebt. Zo kun je mogelijk zelf je lekke band (tijdelijk) verhelpen

Let op: een lekke band is in lang niet alle gevallen succesvol te repareren. Leg daarom bij voorkeur alsnog een reservewiel in je auto, zeker als je met de auto naar het buitenland gaat. Strand je in het buitenland en biedt zo'n plakset geen soelaas, dan valt het namelijk niet mee om ter plekke een reservewiel te vinden.

3. Krik, kruissleutel en dop van slotbout

Heb je een reservewiel aan boord, zorg dan ook dat je de benodigde krik en kruissleutel bij je hebt. Zonder kun je alsnog je reis niet vervolgen. En als er slotbouten gemonteerd zijn, zorg dan ook dat je de passende dop hiervoor bij je hebt. Deze dop heb je nodig om de bouten los en vast te draaien.

4. Schroevendraaier

De wielmoeren zitten bij sommige auto's verstopt achter een wieldop. Het is geen gemakkelijke opgave om zo'n dop van een (lekke) band te trekken. Vaak zitten ze vastgekoekt door vele kilometers rijvuil. Door een schroevendraaier achter de dop te zetten, krijg je hem alsnog los.

5. Handschoenen

Moet je onderweg een band wisselen, dan gebeurt dat negen van de tien keer op een plek waar geen schoon water voor handen is. Een stel handschoenen biedt uitkomst. Kies wel voor een latex paar; die houden je handen niet alleen schoon, maar je voelt ook nog eens wat je aan het doen bent.

6. Startkabels

Het is het nummer 1 pechgeval waar de Wegenwacht dagelijks voor moet uitrukken: een lege accu. Heb je een set startkabels bij je, dan kun je je auto met behulp van een andere auto zelf weer aan de praat krijgen.

Advies van de Wegenwacht: kies altijd een paar met een dikke koperen kern. Zo weet je zeker dat de kabels doen waarvoor je ze hebt gekocht.

7. Zaklamp

Het is niet te hopen, maar je kunt natuurlijk ook pech krijgen in het donker. Een zaklamp zorgt dat je jezelf dan alsnog kunt redden.

Extra tip: zorg voor een opgeladen telefoon

Zorg ook altijd dat je van huis vertrekt met een opgeladen telefoon. Mocht je met pech langs de weg komen te staan, dan kun je altijd hulp inschakelen.

Hulp nodig? De Wegenwacht staat klaar

Sta je met pech langs de weg en krijg je het niet zelf opgelost? Aarzel niet en bel de Wegenwacht. Wij geven je dan gratis advies en mocht het nodig zijn, dan komt één van onze wegenwachten langs.

Heb je nog geen Wegenwacht pakket? Bestel Wegenwacht Service en profiteer ook van de beste pechhulp.

Pechhulp in je woonplaats

Bij pechhulp denk je waarschijnlijk aan autopech onderweg. Maar wist je dat maar liefst 40% van de pechgevallen plaatsvindt in de eigen woonplaats?

Heb je al een Wegenwacht pakket en wil je ook geholpen worden bij pech in je woonplaats? Check dan of Woonplaats Service in je pakket zit.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.