Pech onderweg of langs de weg. Wat nu?

De ANWB Alarmcentrale staat 24/7 voor jou klaar

Gemiddeld hebben we zo'n 3.000 pechmeldingen met autopech per dag op de Alarmcentrale. Dat zijn er 1,2 miljoen per jaar. Daardoor weten als geen ander hoe we je met onze pechhulp zo snel mogelijk weer op weg kunnen helpen.

Sta je nu met pech?

In Nederland? We helpen je graag direct weer op weg.

Meld hier direct jouw pechgeval

Je kunt pech op deze manieren bij ons melden:

Tips voor jouw veiligheid bij pech

  • Zet jouw auto altijd zo ver mogelijk naar rechts, liefst in de berm.
  • Draai de wielen naar rechts.
  • Zet de alarmlichten aan.
  • Laat alle inzittenden aan de rechterzijde uitstappen.
  • Blijf achter de vangrail of in de berm wachten op de Wegenwacht.
  • Steek nooit de snelweg over, dat is levensgevaarlijk!

Jouw locatie

De telefoniste vraagt wat er aan de hand is en de plaats waar je staat. Als je via de app contact opneemt, kun je je locatie meesturen. Verder wordt merk, type, kleur en kenteken van het voertuig, jouw naam en lidmaatschapsnummer gevraagd.

Je krijgt direct te horen hoe snel de wegenwacht bij je is om pechhulp te verlenen. Als je ergens naar binnengaat, belt de wegenwacht je als hij in de buurt is.

Het kan ook voorkomen dat de melding geen pechgeval betreft, maar bijvoorbeeld een ongeval of een gevaarlijke situatie. De telefoniste is hierop ingesteld en weet precies wie zij dan moet inschakelen.

De wegenwacht komt er aan

De pechmelding komt automatisch bij de planner in de Alarmcentrale terecht. Hij kijkt welke wegenwacht de klus het beste kan klaren. De plaats en beschikbaarheid van alle wegenwachten in het gebied dat de Alarmcentrale bestrijkt, zijn bij de planner bekend.

Hiervoor heeft de Alarmcentrale de modernste communicatie-apparatuur tot zijn beschikking. Met behulp van deze apparatuur kan de wegenwacht in zijn auto op een schermpje zien waar hij naartoe moet. Voor ingewikkelde gevallen of voor gewone gesprekken kan hij ook altijd nog de mobiele telefoon gebruiken.

Meer informatie over de ANWB Alarmcentrale

We helpen jou op weg

Als de wegenwacht de klus heeft afgerond, geeft hij dat door aan de planner, zodat die weet dat er weer een wegenwacht vrij is voor een andere klus.

Als jouw auto niet ter plekke gerepareerd kan worden, zorgt de centralist op de Alarmcentrale ervoor dat de auto wordt weggesleept. Veel van onze voertuigen kunnen auto's direct wegslepen. Jij en de gestrande inzittenden worden naar de plaats van bestemming gebracht.

Maak je gebruik van de Vervangende Auto Service Nederland, dan regelt de centralist meteen vervangend vervoer. Bij pechhulp Europa wordt een partner ingeschakeld.