Naar artikel

Pech onderweg. Wat nu?

Autopech - de Wegenwacht helpt 24/7

Gemiddeld krijgt de Wegenwacht zo'n 3.000 pechmeldingen per dag. Zij weten wat ze moeten doen om jou zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Maar weet jij wat je moet doen als je stil komt te staan met autopech?

Zorg eerst dat je veilig staat

  • Zet jouw auto altijd zo ver mogelijk naar rechts, liefst in de berm.
  • Draai de wielen naar rechts.
  • Zet de alarmlichten aan, als deze het niet doen plaats een gevarendriehoek.
  • Laat alle inzittenden aan de rechterzijde uitstappen.
  • Blijf achter de vangrail of in de berm wachten op de Wegenwacht.
  • Trek het liefst een veiligheidshesje aan.
  • Steek nooit de snelweg over, dat is levensgevaarlijk!

Pech melden

Als je eenmaal veilig staat neem je contact op met de Wegenwacht. Sta je op een onveilige plek zoals langs de snelweg? Dan moet je ons altijd bellen! In alle andere situaties kun je dit ook digitaal doen, gemakkelijk vanaf je telefoon via bijvoorbeeld de Onderweg App.

Heb je jouw pech eenmaal gemeld, dan komt de Wegenwacht jouw kant op.  Via een sms word je op de hoogte gehouden hoe lang het duurt voor de Wegenwacht bij je is. Je kunt de laatste 5 minuten de Wegenwacht zelfs online op de kaart volgen. En dan word je ook nog even gebeld als hij of zij er bijna is.

We helpen jou op weg

Als de Wegenwacht er eenmaal is, doet hij of zij zijn/haar uiterste best om jou weer op weg te helpen. En mocht jouw auto niet ter plekke gerepareerd kunnen worden, zorgen zij ervoor dat de auto wordt weggesleept. En er wordt natuurlijk ook voor gezorgd dat jij en eventuele andere gestrande inzittenden veilig thuis komen.

Nog geen pechhulp?

Sluit Wegenwacht Service minimaal 2 dagen voor je met de auto op pad gaat af, dan ben je dag en nacht verzekerd van hulp. 

Bekijk de pakketten


Sta je nu met pech?

In Nederland? We helpen je graag direct weer op weg.


Je kunt pech op deze manieren bij ons melden: