Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Je tweedehands auto goed verzekerd

Waar moet je op letten?

Een tweedehands auto is niet alleen voordelig in aanschaf, ook de verzekering is veel goedkoper dan die voor een nieuwe auto. Het vergt wél wat huiswerk.

Dat Nederlanders de hand op de knip hebben, zie je terug op de weg. In Europa zijn we koploper in gebruikte auto’s: 84 procent van de autoverkopen betreft tweedehandsjes. Ook aan schades zijn we liever niet te veel kwijt. De meeste occasions hebben een WA dekking met beperkte cascodekking (WA +). Behalve schade die je een ander toebrengt, dekt die ook ruitschade, diefstal en schade door natuurgeweld.

Elke schade gedekt

Bij een nieuwe auto ligt een WA + Volledig Casco (All risk) dekking voor de hand. Of het nu je eigen schuld is of niet, elke schade is gedekt. Bovendien keert de verzekeraar in geval van total loss de nieuwwaarde uit in het eerste jaar. De WA + Volledig casco dekking met een ANWB Autoverzekerinzg vergoedt drie jaar lang de nieuwwaarde, tegen jaarlijks een paar tientjes extra premie.

Welke dekking moet ik kiezen?

Een tweedehands auto verzekeren vergt wat meer huiswerk. Stel jezelf eerst de vraag hoeveel schadekosten je bereid bent zelf te dragen. De vuistregel: een auto van zes jaar of ouder verzeker je WA +. Een volledig cascodekking is namelijk relatief duur, afgezet tegen de dagwaarde van de auto. Maar er zijn gebruikte auto’s die zo geliefd zijn, dat ze ook na zes jaar een vrij hoge dagwaarde hebben. Kijk daarom eerst op anwb.nl/koerslijst om te zien wat jouw auto waard is.

Voor auto’s van tien jaar en ouder, die weinig waard zijn, is de ‘kale’ WA-verzekering een voor de hand liggende keuze. Helemaal als je het niet erg vindt om met een deukje of kras rond te rijden.

Neem contact op met de verzekeraar

Niet alleen de waarde van je auto, ook zaken als je postcode, leeftijd, het gewicht van de auto en het aantal schadevrije jaren bepalen de hoogte van de premie.

Twijfel je welke dekking het beste past bij jou en jouw auto? Dan is het verstandig even te bellen, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. De verzekeringsspecialisten van de ANWB kunnen je persoonlijk advies geven.

ANWB beloont goed autorijden

Ben je een goede automobilist? Overweeg dan de Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB. Die beloont je met behulp van een app voor goed rijgedrag. En dat levert premiekorting op. 

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.