Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken en laden in Oostenrijk

In Oostenrijk vind je voldoende openbare laadpunten en kun je over het algemeen dezelfde brandstoffen tanken als in Nederland. Lees hier hoe de brandstoffen in Oostenrijk heten en waar je rekening mee moet houden bij het laden en tanken. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Oostenrijk en andere Europese landen.

Verkrijgbare brandstoffen

Betalen met een pas

Bij het betalen met een bankpas bij een tankautomaat wordt vaak eerst als borg een bepaald standaardbedrag van € 100-200 op de rekening gereserveerd. Soms kan het een paar dagen tot wel twee weken duren voor het gereserveerde bedrag weer kan worden gebruikt. Ook zijn Nederlandse bankpassen soms niet bruikbaar. Een goed alternatief is een creditcard.

Goedkoper tanken

In Oostenrijk mogen de brandstofprijzen slechts één keer per dag om 12.00 uur worden verhoogd (prijsverlagingen zijn altijd mogelijk). Daarom is tanken vlak voor 12.00 uur het goedkoopst. En op zondag en maandagochtend zijn de prijzen over het algemeen het laagst en op vrijdag en zaterdag het hoogst.

Gratis laden

Op parkeerplaatsen van diverse supermarkten in Oostenrijk, bijvoorbeeld die van de Lidl en Spar, kun je gratis laden.

Overnachten langs de route

Hotels

In de ANWB Onderweg app kan eenvoudig hotels zoeken en boeken in heel Europa. Ook last minute, terwijl je onderweg bent. Je ziet van elk hotel direct relevante informatie en een knop om te boeken. Keuze gemaakt? Met één klik navigeer je met de app zo naar je overnachtingshotel.

Je kan natuurlijk ook nu direct al een overnachtingshotel boeken in Oostenrijk:

 

Campings

In de ANWB Routeplanner op deze site vind je naast de hotels ook campings in Oostenrijk. Bekijk de kaart met hotels en campings en zoom in naar jouw bestemming om de accomodaties in te laden.

Je kan ook eerst je route plannen. Klik vervolgens onder de kaart op het kopje 'Hotels & Campings'. Je ziet dan de hotels en campings langs jouw geplande route.

Route-informatie

Files

  • Er wordt Duitstalige verkeersinformatie uitgezonden door Ö3. Ieder heel en half uur, 24 uur per dag. De frequenties staan aangegeven op borden langs de autosnelwegen.
  • Actuele file-informatie en het laatste nieuws over problemen op de weg in het buitenland vind je op onze file-informatie, of plan je route in de ANWB Routeplanner.

Werkzaamheden

Bekijk de actuele wegwerkzaamheden.

Verkeersdrukte

Bekijk voor de drukke dagen in 2024 de verkeersdruktekalender.


Gratis ANWB Routekaarten

Speciaal voor ANWB-leden worden elke twee jaar actuele routekaarten uitgegeven. De kaarten zijn gratis, alleen voor leden verkrijgbaar in de ANWB-winkels.

Pechhulp in Oostenrijk

Pechhulp altijd dichtbij, ook in Oostenrijk

Je hoopt het niet, maar stel dat je pech onderweg krijgt, dan heb je met Wegenwacht Europa fijn alle hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. Ook zijn er geen voorrij- en sleepkosten. 


Hulp inschakelen

  • Op snelwegen of bij een ongeluk: bel 17 of 112 voor de politie.
  • Op andere wegen bel je direct de ANWB Alarmcentrale op +31 70 314 14 14. De ANWB schakelt dan een lokale hulpdienst in om je auto naar een garage te slepen. Je kunt buiten de snelweg ook om hulp vragen via de ANWB Onderweg app - Druk op de knop 'Pech melden' en de rest wijst zich vanzelf.
Tolwegen & tolvignetten in Oostenrijk 
In Oostenrijk is een tolvignet verplicht. Bestel 'm eenvoudig bij de ANWB en bekijk hier alle informatie.
Verkeersregels in Oostenrijk 
Bekijk hier afwijkende verkeersregels, maximumsnelheden, verplichte items in de auto en verkeersboetes in Oostenrijk.
Milieuzones & milieustickers in Oostenrijk 
Ga je met de auto naar Oostenrijk? Bekijk of je een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die bestelt.

Handig voor je vakantie naar Oostenrijk

Vanaf8,75
Bestel je vignet Oostenrijk 

Ga goed voorbereid op vakantie en koop een tolvignet Oostenrijk gemakkelijk en snel via ANWB.

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.