Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met je huurauto Sicilië ontdekken

Een fly-drive op het Italiaanse eiland Sicilië staat garant voor een heerlijke vakantie.

Bekijk reizen 

Een fly-drive Sicilië: ontspannen op vakantie in de Italiaanse zon

Een fly-drive naar Sicilië is dé manier om dit Italiaanse eiland goed te ontdekken en te genieten van een ontspannen vakantie. Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is de perfecte plek voor een zonnige strandvakantie of een avontuurlijke reis vol leuke activiteiten in de natuur. Met onze fly-drives hebben wij je vluchten, huurauto en accommodaties al voor je geregeld. Jij hoeft alleen nog maar te genieten!

Tips en informatie voor jouw fly-drive naar Sicilië

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië 
Sicilië, het eiland waar sinaasappels en citroenen in overvloed groeien en Griekse tempels en theaters zoals Teatro Greco-Romano in Taormina schitteren in de mediterrane zon.
Beste reistijd voor Sicilië 
De beste reistijd voor Sicilië hangt vooral af van je wensen en de activiteiten die je tijdens de vakantie onderneemt. Wat is de beste reistijd voor Sicilië?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Bijzondere bezienswaardigheden tijdens je rondreis Sicilië met huurauto

Een fly-drive naar Sicilië is de ideale manier om op ontdekkingstocht te gaan op het eiland. De auto staat op het vliegveld voor je klaar en je gaat gelijk op pad. Rijd vanaf de luchthaven naar het gezellige Palermo en dwaal door de hoofdstad van het eiland. Je vindt hier veel bijzondere gebouwen, zoals het Palazzo dei Normanni op het Piazza del Parlamento en de kathedraal van Palermo, die een bijzondere mix bevat van architecturale stijlen als gotisch, Moors, Normandisch en barok. Wil je meer leren over de bijzondere geschiedenis van het eiland? Rijd dan naar Siracusa, dat in de Griekse en Romeinse tijd de belangrijkste stad van het eiland was. De Grieken noemde Syracuse Pentapoli, omdat ze de stad hadden verdeeld in vijf wijken, en de Romeinen lieten een prachtige dom achter op de plek waar daarvoor een antieke Griekse tempel stond, gewijd aan de godin Athene.

Ontdek de Siciliaanse keuken

Tijdens een fly-drive op Sicilië ben je waarschijnlijk dagelijks op pad en bezoek je verschillende steden. Het leuke van zo'n rondreis is dat je onderweg lokale bewoners en fantastische restaurants tegenkomt. De Siciliaanse keuken is iets lichter dan de traditionele Italiaanse keuken en lokale gerechten bestaan vooral uit vis, groente en olijfolie. Hiermee maken ervaren koks in een handomdraai de lekkerste maaltijden zoals spaghetti al nero di seppia, een zwarte pasta gekleurd met inktvisinkt, of maccu di san giuseppe, een fluweelzachte bonenpuree met venkel. Daarnaast zijn ook ingrediënten als kastanjes, linzen en zongedroogde tomaten erg populair op het eiland en wordt ieder gerecht voorzien van een flinke scheut olijfolie. Heb je dorst gekregen van al dat lekkere eten? Bestel dan een spremuta (versgeperst bloedsinaasappelsap) of een beetje limoncello gemaakt van citroenen die op het eiland groeien.

Beklim een actieve vulkaan

Voor veel mensen is een bezoek aan de bekendste vulkaan van Europa, de Etna, het hoogtepunt van hun vakantie op Sicilië. Rijd tijdens een fly-drive op Sicilië naar het noordoosten van het eiland en zie de vulkaan opdoemen. De Etna is extra bijzonder doordat deze uit twee vulkaantypes bestaat. Tot ongeveer 2700 meter is de vulkaan een schildvulkaan met een dunne magmahaard waar regelmatig magma doorheen komt die rustig richting het aardoppervlak gaat. De top (2700 - 3300 meter) van de vulkaan is een stratovulkaan. Deze kegelvormige vulkanen hebben relatief steile hellingen en worden gekenmerkt door explosieve uitbarstingen.