Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Een fly-drive naar Sicilië: ontspannen vakantie vieren in de Italiaanse zon

Een fly-drive naar Sicilië is de manier om dit Italiaanse eiland goed te ontdekken en te genieten van een ontspannen vakantie. Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is de perfecte plek voor een zonnige strandvakantie of een avontuurlijke reis vol leuke activiteiten in de natuur. Ontdek de mogelijkheden en stel jouw perfecte vakantie samen.

Bekijk hier alle reizen naar Italië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië

Sicilië, het eiland waar sinaasappels en citroenen in overvloed groeien en Griekse tempels en theaters zoals Teatro Greco-Romano in Taormina schitteren in de mediterrane zon.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Bijzondere bezienswaardigheden

Een fly-drive naar Sicilië is de ideale manier om op ontdekkingstocht te gaan op het eiland. De auto staat op het vliegveld voor je klaar en je gaat gelijk op pad. Rijd vanaf de luchthaven naar het gezellige Palermo en dwaal door de hoofdstad van het eiland. Je vindt hier veel bijzondere gebouwen, zoals het Palazzo dei Normanni op het Piazza del Parlamento en de kathedraal van Palermo, die een bijzondere mix bevat van architecturale stijlen als gotisch, Moors, Normandisch en barok. Wil je meer leren over de bijzondere geschiedenis van het eiland? Rijd dan naar Siracusa, dat in de Griekse en Romeinse tijd de belangrijkste stad van het eiland was. De Grieken noemde Syracuse Pentapoli, omdat ze de stad hadden verdeeld in vijf wijken, en de Romeinen lieten een prachtige dom achter op de plek waar daarvoor een antieke Griekse tempel stond, gewijd aan de godin Athene.

Ontdek de Siciliaanse keuken

Tijdens een fly-drive op Sicilië ben je waarschijnlijk dagelijks op pad en bezoek je verschillende steden. Het leuke van zo'n rondreis is dat je onderweg lokale bewoners en fantastische restaurants tegenkomt. De Siciliaanse keuken is iets lichter dan de traditionele Italiaanse keuken en lokale gerechten bestaan vooral uit vis, groente en olijfolie. Hiermee maken ervaren koks in een handomdraai de lekkerste maaltijden zoals spaghetti al nero di seppia, een zwarte pasta gekleurd met inktvisinkt, of maccu di san giuseppe, een fluweelzachte bonenpuree met venkel. Daarnaast zijn ook ingrediënten als kastanjes, linzen en zongedroogde tomaten erg populair op het eiland en wordt ieder gerecht voorzien van een flinke scheut olijfolie. Heb je dorst gekregen van al dat lekkere eten? Bestel dan een spremuta (versgeperst bloedsinaasappelsap) of een beetje limoncello gemaakt van citroenen die op het eiland groeien.

Beklim een actieve vulkaan

Voor veel mensen is een bezoek aan de bekendste vulkaan van Europa, de Etna, het hoogtepunt van hun vakantie op Sicilië. Rijd tijdens een fly-drive op Sicilië naar het noordoosten van het eiland en zie de vulkaan opdoemen. De Etna is extra bijzonder doordat deze uit twee vulkaantypes bestaat. Tot ongeveer 2700 meter is de vulkaan een schildvulkaan met een dunne magmahaard waar regelmatig magma doorheen komt die rustig richting het aardoppervlak gaat. De top (2700 - 3300 meter) van de vulkaan is een stratovulkaan. Deze kegelvormige vulkanen hebben relatief steile hellingen en worden gekenmerkt door explosieve uitbarstingen.