Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Sicilië?

De beste reistijd voor Sicilië hangt vooral af van je wensen en de activiteiten die je tijdens de vakantie onderneemt. Een strandvakantie is meestal prettiger wanneer het warm is terwijl voor een sportieve vakantie minder hitte wel zo fijn is. Voor de meeste mensen hangt het bepalen van de beste reistijd samen met het klimaat, maar hieronder worden ook enkele andere factoren uitgelicht, zoals bijzondere activiteiten en de drukte op het eiland.

Weer en klimaat

Op het gebied van weer en klimaat is de beste reistijd voor Sicilië de maanden rondom juli en augustus. In de zomermaanden wordt het op het eiland erg warm en is de gemiddelde maximale temperatuur 29 graden Celsius. Met deze gemiddelde temperatuur zijn uitschieters richting de 35 tot wel 40 graden niet ongewoon. In de maanden juni en september ligt de gemiddelde temperatuur een aantal graden lager en is de kans op extreme uitschieters kleiner. Hierdoor geniet je in deze periode nog steeds het grootste deel van de tijd van mooi zonnig weer, zonder de extreme hitte. Houd je meer van temperaturen onder de 20 graden? Dan is het aan te raden in november, maart of april een reis naar Sicilië te boeken. In deze periode heb je de meeste kans op zonnig weer met maximumtemperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius.

Gezelligheid of rust?

Een andere factor voor het bepalen van de beste reistijd voor Sicilië is de drukte op het eiland. Tijdens de zomermaanden komen veel toeristen naar het eiland, terwijl het in de overige maanden een stuk rustiger is. Ga bijvoorbeeld eind mei of begin juni en profiteer van het feit dat restaurants en strandtenten open zijn, maar het nog niet zo druk is bij bezienswaardigheden zoals de Griekse tempels in Siracusa en bij vulkaan Etna. Bepaal zelf welke reistijd het beste bij jouw wensen past en geniet van een ontspannen vakantie op dit prachtige Italiaanse eiland.

Bekijk hier alle reizen naar Italië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië

Sicilië, het eiland waar sinaasappels en citroenen in overvloed groeien en Griekse tempels en theaters zoals Teatro Greco-Romano in Taormina schitteren in de mediterrane zon.

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!