Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie in Nederland

Start hier met de reisvoorbereiding voor je vakantie in Nederland. Lees meer over de milieuzones en toltunnels onderweg. Verdiep je in de bezienswaardigheden van de provincies, zoals de prachtige Zeeuwse kust of een bezoek aan een van de Waddeneilanden. Of verken de Amsterdamse musea en wandeltochten door de natuur van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Boek een stedentrip of ga voor een week, weekend of midweek naar de mooiste Nederlandse streken. Hier vind je alles voor jouw vakantie in Nederland.

Zien en doen in Nederland

Mooiste bezienswaardigheden van Nederland 
Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.
Tips en bezienswaardigheden voor Amsterdam 

Wandelen langs de grachten, musea bezoeken, shoppen tot je erbij neervalt of een rondvaart maken. Van Amsterdam krijg je nooit genoeg.

Alle inspiratie voor Nederland 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Nederland te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Geniet van de natuur in de Drentsche Aa en Nieuw Land

Ontdek de mooiste nationale parken van Europa 

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Vakantie in Nederland

Genieten van een kilometerslange fietstocht door de Veluwe, uitwaaien op de Waddeneilanden of de Nachtwacht bewonderen in het Rijksmuseum: een vakantie in Nederland biedt een enorme veelzijdigheid vlak bij huis.

Praktische reisinformatie voor Nederland

Bereid je vakantie in Nederland goed voor en neem alle informatie met betrekking tot actuele milieuzones en de verkeerssituatie goed door. In steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag geldt bijvoorbeeld dat je alleen welkom bent met een auto, scooter of brommer die weinig luchtvervuiling oplevert. Rijd je toch met een vervuilend voertuig de stad in, dan riskeer je een aanzienlijke boete. Verder bevinden zich op een aantal plekken tolwegen of -tunnels, waaronder de Kiltunnel, Westerscheldetunnel en Tolbrug in Nieuwerbrug.

Veelzijdig genieten tijdens een vakantie in Nederland

In ons kleine kikkerland groots genieten: dat is waar een vakantie in Nederland voor staat. Bezoek de imposante Deltawerken of verken de authentieke molens van Kinderdijk om te zien hoe Nederland strijdt en samenwerkt met het water. Droom weg in het nationaal park de Drentsche Aa en verbaas je over de prehistorische hunebedden. In Friesland maak je een prachtige fietstocht door het weidse polderlandschap langs de steden van de Elfstedentocht. Strandliefhebbers bezoeken de Zeeuwse kust van maar liefst 490 kilometer.

Ontdek alle reizen in Nederland

Of je nu kiest voor een fietsvakantie door Drenthe of een stedentrip naar Amsterdam, je reis in Nederland vul je op talrijke manieren in. De provincies Limburg, Noord-Brabant, Drenthe en Zeeland zijn een populaire vakantiebestemmingen onder kampeerders. Reis met de camper door het Limburgse heuvellandschap of het uiterste puntje van de provincie Groningen. Zelfs een fietscruise door de Betuwe of langs de Hanzesteden behoort tot de mogelijkheden.