Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

In het zadel voor een fietsvakantie langs de Moezel

Tijdens een fietsvakantie langs de Moezel in West-Duitsland verken je de aantrekkelijke streek tussen de historische steden Trier en Koblenz. Door de vele relatief vlakke fietspaden die het stroomgebied van de Moezel volgen, is deze regio prima per fiets te verkennen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden aan de Duitse Moezel 
Wandel van luchtkuuroord Brodenbach naar het Ehrenburg-kasteel. Laat je vervoeren over de Moezel met een rondvaart vanuit Cochem. En beklim de Bremmer Calmont om vervolgens van een welverdiend Riesling-wijntje te genieten.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Wijn en water op de Moselradweg

Een bekende route die tijdens een fietsvakantie aan de Moezel niet mag ontbreken, is de Moselradweg. Deze begint in Noord-Frankrijk en volgt de bochtige loop van de Moezel. Geniet van het uitzicht op de rivier en de glooiende terrassen met wijngaarden. Ondertussen rijd je langs pittoreske wijndorpen, zoals Bernkastel-Kues, Kröv en Cochem.

Maare-Moezel-Fietspad

Vanaf de Moezel kun je diverse fietsroutes volgen. Bij Bernkastel-Kues begint het Maare-Moezel-Fietspad. Tijdens deze 58 kilometer lange tocht volg je een voormalig spoortraject. De reis voert je dwars door de natuur naar Daun in de Eifel. Onderweg passeer je de water- en moerasgebieden van de Dauner Maren, de gezellige plaats Schalkenmehren en de Romeinse villa van Wittlich.

Fietspad Wittlicher Senke

Tussen Wittlich en het aan de Moezel gelegen wijndorp Schweich volg je het fietspad Wittlicher Senke. Met 30 kilometer is dit een niet al te lange fietsrit met fraaie uitzichten. Je rijdt door een glooiend landschap langs sfeervolle dorpen als Dreis, Salmtal, Sehlem, Esch en Hetzerath.

Stevig trappen op het Schinderhannes-Untermosel-Fietspad

Omringd door de groene heuvels van het Moezeldal ligt Burgen. Tijdens een fietsvakantie langs de Moezel is het 22 kilometer lange Schinderhannes-Untermosel-Fietspad een aanrader. De route verbindt Burgen met Emmelshause en wordt lokaal het ‘Fietspad met uitzicht’ genoemd. De vulkanische toppen van het Eifelgebergte leveren dan ook mooie vergezichten op. Hoewel relatief kort, moet je vanwege de flinke stijgingspercentages voor deze tocht ongeveer 2,5 uur uittrekken.