Naar artikel

Ontelbaar veel mogelijkheden voor je wandelvakantie in Zwitserland

Tijdens je wandelvakantie in Zwitserland struin je langs hoge bergtoppen, helderblauwe meren en schilderachtige bergdorpen. Er zijn ontelbaar veel wandelmogelijkheden in Zwitserland. Maak een trektocht langs een immense gletsjer, bewonder de kaleidoscoop aan kleuren rond een kletterende waterval en geniet van de meest schilderachtige decors rond de helderblauwe meren. Zwitserland is adembenemend mooi.

Bekijk hier alle reizen naar Zwitserland

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Zwitserland

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Zwitserland.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!

Een schitterend decor van hoge bergen en maar liefst 72 watervallen

Het Lauterbrunnental in de Berner Alpen verrast je met een schitterend decor van hoge bergen en maar liefst 72 watervallen. Het is een goed bewaard geheim, want je komt hier bijna geen mens tegen. Een heerlijke plek voor liefhebbers van rust, stilte en een adembenemende natuur. De watervallen Talbach, Holdribach en Schmadribach geven in de zon een betoverend schouwspel aan kleuren en het schuimende water klettert imposant door de vallei. Op de berghellingen spot je steenbokken en gemzen.

Verken het gebied van het eeuwige ijs tijdens je wandelvakantie in Zwitserland

Avonturiers maken onder leiding van een berggids in twee dagen een tocht over de 23 kilometer lange Aletschgletsjer, de langste gletsjer van de Alpen. Hier beleef je het eeuwige ijs met al je zintuigen en je aanschouwt een wonderbaarlijk natuurfenomeen. Helaas wordt de gletsjer ieder jaar een stukje korter door de opwarming van de aarde. Des te meer reden om deze tocht niet te missen.

Vaar over het Vierwoudstedenmeer uit de legende van Willem Tell

Ontdek alles over de legende van Willem Tell door de Waldstätterweg en de Weg der Schweiz te bewandelen rond het Vierwoudstedenmeer. Onderweg kom je langs indrukwekkende natuurlandschappen en tal van historische plekken. Door gebruik te maken van de boot stel je eenvoudig je eigen route samen en kies je zelf hoe je wilt starten en eindigen. Beklim bijvoorbeeld de 850 traptreden naar Seelisberg of neem een duik in het idyllische Seelisbergermeer.