Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoogste bergen, de grootste gletsjers en kraakheldere meren

Zwitserland is het land van de Alpen en van prachtige meren.

Vakantie Zwitserland 

Alles is groots tijdens een autovakantie in Zwitserland

Ga tijdens een autovakantie in Zwitserland op zoek naar de hoogste bergen, de grootste gletsjers en de meest kraakheldere meren. Alles is groots aan dit prachtige land. Geniet van de gezellige sfeer in de schilderachtige bergdorpen en proef van heerlijke specialiteiten als kaasfondue en Zwitserse chocolade. Maak een wandeling door de oudste stad, Chur, met uitzicht op de Alpenreuzen of kies voor een boottocht over de helderblauwe Brienzersee. Aan bijzondere uitstapjes geen gebrek in het veelzijdige Zwitserland.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!

Geniet van festivals, musea en bijzondere boetieks in Chur

Tijdens een autovakantie In Zwitserland bezoek je het gemoedelijke en culturele Chur, de oudste stad van Zwitserland. Je slentert er heerlijk rond door het autovrije centrum, terwijl je een fenomenaal uitzicht hebt op de toppen van de Mönch, de Eiger en de Jungfrau. In de binnenstad zie je overal waar je om je heen kijkt mooie fresco’s die de geschiedenis van de stad weergeven.

Bewonder de weerspiegeling van de Alpen in het helderblauwe water

Wil je een prachtig helderblauw meer bewonderen tijdens je autovakantie in Zwitserland, bezoek dan de Brienzersee en geniet van een onvergetelijke boottocht langs de imposante Giessbach-waterval. Neem vanaf het meer de kabelspoorweg Giessbachbahn naar 290 meter hoogte en bewonder het bulderende water van dichtbij. Rondom het meer maak je de mooiste wandeltochten, zoals de Brienzer Uferweg langs de oever. Met de tandradbaan maak je een leuke uitstap naar de top van de 2350 meter hoge Brienzer Rothorn.

Rijd over de Rijnkloofroute tijdens een autovakantie in Zwitserland

Breng tijdens een autovakantie door Zwitserland een bezoek aan de Rijnkloof, de Grand Canyon van Zwitserland, ontstaan bij een aardverschuiving zo’n 10.000 jaar geleden. Meer dan 10.000 kubieke meter aan rots stortte daarbij het dal in en dat leidde tot een majestueus landschap. De Rijnkloofroute voert je langs loodrechte rotswanden, diepe bossen en over de brug Isla Bella over de turkooisblauwe Voor-Rijn. Het gebied is een paradijs voor wandelaars, mountainbikers, rafters en andere avonturiers.