Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Per spoor Zwitserland door

Een treinreis is misschien wel de mooiste manier om de schoonheid van Zwitserland te ervaren.

Bekijk reizen 

Beleef de mooiste treinreizen in Zwitserland

Reis over historische spoorwegen door het machtige Zwitserse landschap. Neem plaats in de panoramarijtuigen van de beroemde Glacier en Bernina Express en laat je meevoeren langs Alpentoppen en sfeervolle dorpjes. Kies je voor een zomerse of een winterse treinreis door Zwitserland? Wat je ook kiest, een duurzame keuze is het zeker.

Tips en inspiratie voor jouw treinrondreis in Zwitserland

15x de mooiste treinreizen in Zwitserland 
Rij langs prachtige bergen, meren en wijngaarden. Zwitserland ontdekken in de trein is indrukwekkend en verrassend. Ontdek 15 mooie treinreizen door Zwitserland.
De mooiste bezienswaardigheden van Zwitserland 
Bekend van chocolade en de Zwitserse horloges, maar ook diepe meren, kolossale bergen en uitgestrekte weides.
Treinreizen in Noorwegen 
Met onze treinreizen door Noorwegen ontdek je van achter je raampje de adembenemende natuur.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!

44,95
Bestel je vignet Zwitserland 

Ga goed voorbereid op vakantie en koop een tolvignet Zwitserland gemakkelijk en snel via ANWB.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

In de zomer door Zwitserland treinen

Groene alpenweiden vol bloemen, klaterende watervallen, grazende koeien en vooral hoge bergtoppen. Dat zie je wanneer je uit het raam kijkt tijdens een treinreis door Zwitserland in de zomer. Zonder overdrijven vind je in Zwitserland de meest spectaculaire treinroutes, de Albulabahn staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Langs steile bergwanden, door smalle tunnels en over hoge bruggen bereik je het bergdorp Bergün, waar echte treinliefhebbers het spoorwegmuseum kunnen bezoeken. Geniet je liever van het zomerse weer? Maak dan een wandeling door het groene landschap met weiden en bossen, voordat je de trein weer instapt.

Winter treinreizen in Zwitserland

Geen groen, maar wit. Voor een compleet ander perspectief maak je in het winterseizoen een treinreis door Zwitserland. Besneeuwde alpenweiden, witte bergdorpen en sprookjesachtige steden. In de winter voelt alles anders! Stap in de Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld. Deze treinreis doet zijn naam eer aan, want je reist door een landschap van door gletsjers gespleten valleien en hoge bergpieken. Nadat je Zermatt, gelegen aan de voet van de Matterhorn, bereikt hebt, kun je het historische centrum te voet verkennen. Proef beslist de koffie met een Zermatter specialiteit in Bäckerei Fuchs.

Neem de Bernina Express naar het Italiaanse Tirano

Stap in het panoramarijtuig van de Bernina Express en laat je meevoeren van de hoge bergtoppen naar het mediterrane dal van Poschiavo. Onderweg reis je over het beroemde spiraalviaduct in Brusio, gebouwd in 1908 om de hellingsgraad van de spoorbaan te verminderen en de trein zo makkelijker te laten stijgen. Vlak nadat je de Italiaanse grens over bent gegaan, arriveert de trein in Tirano, een middeleeuwse stad met een imposante kathedraal. Geniet van een Italiaanse maaltijd, voordat je de Bernina Express weer instapt om de route in tegengestelde route weer te maken. Net zo adembenemend als de heenreis. Treinreizen in Zwitserland is dan ook een absolute aanrader!