Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Ontdek tijdens een rondreis in Zwitserland de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten

Zeg je Zwitserland, dan zeg je de Alpen. Maar het land heeft nog meer te bieden. Tijdens een reis door Zwitserland ontdek je de mooiste steden, de blauwste meren en de hoogste bergtoppen.

Bekijk hier alle reizen naar Zwitserland

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Zwitserland

Alles voor je vakantie naar Zwitserland

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Zwitserland.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!

Het beroemde kasteel van Neuchâtel

Een goed startpunt van je rondreis door Zwitserland is Neuchâtel. Hier bezoek je het beroemde kasteel onder begeleiding van een gids. Sla ook het bijbehorende park, de gevangenistoren en het etnografisch museum niet over.

Maak een stadswandeling in de hoofdstad Bern

Je rondreis gaat verder in de romantische hoofdstad Bern. Maak hier een stadswandeling en bezoek onder andere het parlementsgebouw, de kathedraal Münster en de kunsthal (Kunsthalle Bern). Als je meer te weten wil komen over de gebergten van het land breng je een bezoek aan het Zwitserse Alpenmuseum.

Baden in luxe in Zürich

Zürich is de financiële hoofdstad van Zwitserland. Deze welvaart zie je terug op het centrale plein Paradeplatz, waar diverse luxe winkels gevestigd zijn. Breng ook een bezoek aan de botanische tuinen, de Sint-Pieterskerk en het Zwitsers Nationaal Museum.

Kom tot rust in de natuur en geniet van heilzame bronnen

Je rondreis in Zwitserland gaat verder in Appenzell. De omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten dankzij de vele bewegwijzerde routes. Je rijdt vervolgens naar Sankt Moritz, waar je na al je fysieke inspanningen geniet van de wellnessfaciliteiten. In de stad zijn verschillende bronnen met geneeskrachtig water.

Genieten van het uitzicht in Zermatt

Vervolg je route naar het autovrije Zermatt. Dit charmante bergdorp ligt aan de voet van de iconische Matterhorn, die niet zo zeer dankzij zijn hoogte van 4478 meter maar vooral dankzij zijn herkenbare piramidevorm een symbool voor Zwitserland is geworden. Met de kabelbaan of de tandradbaan stijg je tot 3883 meter en geniet je van een prachtig uitzicht over de bergreuzen.

Rondvaart over het meer van Genève

Een rondreis door Zwitserland is niet compleet zonder een stop in Genève. Ontdek de historische gebouwen en monumenten van de stad zoals de Jet d'Eau, met 140 meter een van ‘s werelds hoogste. Of bezoek het hoofdkwartier van de Verenigde Naties om meer te leren over de wereldpolitiek. Voor een ontspannende en verfrissende dag op het water maak je een boottocht over het beroemde meer van Genève.