Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Besneeuwde bergtoppen en diepe meren

Ontdek Zwitserland tijden een rondreis met eigen auto of per trein.

Bekijk reizen 

Letterlijke hoogtepunten tijdens je rondreis Zwitserland

Zeg je Zwitserland, dan zeg je de Alpen. Maar het land heeft nog meer te bieden. Tijdens een rondreis door Zwitserland ontdek je de mooiste steden, de blauwste meren en de hoogste bergtoppen. Niet alleen letterlijk een land vol hoogtepunten.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Zwitserland

De mooiste bezienswaardigheden van Zwitserland 
Bekend van chocolade en de Zwitserse horloges, maar ook diepe meren, kolossale bergen en uitgestrekte weides.
15x de mooiste treinreizen in Zwitserland 
Rij langs prachtige bergen, meren en wijngaarden. Zwitserland ontdekken in de trein is indrukwekkend en verrassend. Ontdek 15 mooie treinreizen door Zwitserland.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!

Het beroemde kasteel van Neuchâtel tijdens je rondreis Zwitserland met de auto

Een goed startpunt van je rondreis door Zwitserland is Neuchâtel. Hier bezoek je het beroemde kasteel onder begeleiding van een gids. Sla ook het bijbehorende park, de gevangenistoren en het etnografisch museum niet over.

Maak een stadswandeling in de hoofdstad Bern

Je rondreis gaat verder in de romantische hoofdstad Bern. Maak hier een stadswandeling en bezoek onder andere het parlementsgebouw, de kathedraal Münster en de kunsthal (Kunsthalle Bern). Als je meer te weten wil komen over de gebergten van het land breng je een bezoek aan het Zwitserse Alpenmuseum.

Baden in luxe in Zürich

Zürich is de financiële hoofdstad van Zwitserland. Deze welvaart zie je terug op het centrale plein Paradeplatz, waar diverse luxe winkels gevestigd zijn. Breng ook een bezoek aan de botanische tuinen, de Sint-Pieterskerk en het Zwitsers Nationaal Museum.

Kom tot rust in de natuur en geniet van heilzame bronnen

Je rondreis in Zwitserland gaat verder in Appenzell. De omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten dankzij de vele bewegwijzerde routes. Je rijdt vervolgens naar Sankt Moritz, waar je na al je fysieke inspanningen geniet van de wellnessfaciliteiten. In de stad zijn verschillende bronnen met geneeskrachtig water.

Genieten van het uitzicht in Zermatt tijdens een rondreis Zwitserland met de trein

Vervolg je route naar het autovrije Zermatt. Dit charmante bergdorp ligt aan de voet van de iconische Matterhorn, die niet zo zeer dankzij zijn hoogte van 4478 meter maar vooral dankzij zijn herkenbare piramidevorm een symbool voor Zwitserland is geworden. Met de kabelbaan of de tandradbaan stijg je tot 3883 meter en geniet je van een prachtig uitzicht over de bergreuzen.

Rondvaart over het meer van Genève 

Een rondreis door Zwitserland is niet compleet zonder een stop in Genève. Ontdek de historische gebouwen en monumenten van de stad zoals de Jet d'Eau, met 140 meter een van ‘s werelds hoogste. Of bezoek het hoofdkwartier van de Verenigde Naties om meer te leren over de wereldpolitiek. Voor een ontspannende en verfrissende dag op het water maak je een boottocht over het beroemde meer van Genève.