Naar artikel

Besneeuwde bergtoppen en diepe meren

Ontdek Zwitserland tijden een rondreis met eigen auto of per trein.

Rondreis Zwitserland 

Ontdek tijdens een rondreis in Zwitserland de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten

Zeg je Zwitserland, dan zeg je de Alpen. Maar het land heeft nog meer te bieden. Tijdens een reis door Zwitserland ontdek je de mooiste steden, de blauwste meren en de hoogste bergtoppen.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je rondreis naar Zwitserland samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!

Het beroemde kasteel van Neuchâtel

Een goed startpunt van je rondreis door Zwitserland is Neuchâtel. Hier bezoek je het beroemde kasteel onder begeleiding van een gids. Sla ook het bijbehorende park, de gevangenistoren en het etnografisch museum niet over.

Maak een stadswandeling in de hoofdstad Bern

Je rondreis gaat verder in de romantische hoofdstad Bern. Maak hier een stadswandeling en bezoek onder andere het parlementsgebouw, de kathedraal Münster en de kunsthal (Kunsthalle Bern). Als je meer te weten wil komen over de gebergten van het land breng je een bezoek aan het Zwitserse Alpenmuseum.

Baden in luxe in Zürich

Zürich is de financiële hoofdstad van Zwitserland. Deze welvaart zie je terug op het centrale plein Paradeplatz, waar diverse luxe winkels gevestigd zijn. Breng ook een bezoek aan de botanische tuinen, de Sint-Pieterskerk en het Zwitsers Nationaal Museum.

Kom tot rust in de natuur en geniet van heilzame bronnen

Je rondreis in Zwitserland gaat verder in Appenzell. De omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten dankzij de vele bewegwijzerde routes. Je rijdt vervolgens naar Sankt Moritz, waar je na al je fysieke inspanningen geniet van de wellnessfaciliteiten. In de stad zijn verschillende bronnen met geneeskrachtig water.

Genieten van het uitzicht in Zermatt

Vervolg je route naar het autovrije Zermatt. Dit charmante bergdorp ligt aan de voet van de iconische Matterhorn, die niet zo zeer dankzij zijn hoogte van 4478 meter maar vooral dankzij zijn herkenbare piramidevorm een symbool voor Zwitserland is geworden. Met de kabelbaan of de tandradbaan stijg je tot 3883 meter en geniet je van een prachtig uitzicht over de bergreuzen.

Rondvaart over het meer van Genève

Een rondreis door Zwitserland is niet compleet zonder een stop in Genève. Ontdek de historische gebouwen en monumenten van de stad zoals de Jet d'Eau, met 140 meter een van ‘s werelds hoogste. Of bezoek het hoofdkwartier van de Verenigde Naties om meer te leren over de wereldpolitiek. Voor een ontspannende en verfrissende dag op het water maak je een boottocht over het beroemde meer van Genève.