Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een vakantie naar de Vendée: eilandleven en cultureel erfgoed

Tijdens je vakantie naar de Vendée is veel te ontdekken. Deze regio staat bekend om de fijne zandstranden, de eilanden voor de Atlantische kust, de gezellige badplaatsen, de uitzonderlijke flora en fauna en de charmante dorpen in het binnenland. Deze veelzijdigheid staat garant voor een heerlijke vakantie met het hele gezin.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk 
Van spectaculaire natuurwonderen als de Europese Grand Canyon en de schilderachtige tuinen van Monet tot het iconische Mont Saint-Michel en Romeinse bouwkunsten zoals Pont du Gard.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

De eilanden van de Vendée

Voor de kust liggen diverse mooie eilanden. Ga tijdens je vakantie naar de Vendée zeker een dag naar Île de Noirmoutier, dat via een brug is verbonden met het vasteland. Hier maak je mooie wandelingen langs de kreken die omringd worden door bos, of over de stranden waar je met wat geluk zeeleeuwen spot. Voor de fietsliefhebber liggen er diverse fietsroutes op het eiland. Île d’Yeu is ook een bezoek waard. De wilde kust in het zuiden van het eiland doet dankzij de vele landpunten en kapen denken aan de Keltische landschappen van Bretagne. Wandel naar het landpunt Pointe du Châtelet voor een weids uitzicht over zee. Naast de eilanden telt de Vendée 140 kilometer aan strand met fijn zand.

Met het gezin naar Puy du Fou

Veel gezinnen gaan tijdens hun vakantie naar de Vendée naar recreatiepark Puy du Fou. Dit historische themapark is door Park World Excellence Awards meermaals uitgeroepen tot beste themapark ter wereld. Hier bewonder je onder andere fascinerende shows voor het hele gezin. De gebeurtenissen uit het verleden worden op een levensechte manier nagespeeld, waardoor je het ene moment het Vikingleven leert kennen en later Romeinen tegen het lijf loopt. Ook is er een groot dierenpark en wil je de lichtshows uit het avondprogramma niet missen.

Cultureel erfgoed in de Vendée

De Vendée ligt bezaaid met historische kastelen en burchten. In Apremont bewonder je een 16e-eeuwse burcht die hoog boven het middeleeuwse stadje uittorent. Tijdens een bezoek aan het Chateau de Tiffauges kom je tijdens speciale voorstellingen meer te weten over de geschiedenis van het kasteel.