Op vakantie met een elektrische auto

Alles over op vakantie gaan met een elektrische auto

Met je elektrische auto roadtrippen naar je vakantieadres, is tegenwoordig heel goed mogelijk. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten, anders dan wanneer je met een benzine-, diesel- of gasslurper op weg gaat. Hier vind je de belangrijkste informatie, of het nou gaat over reisvoorbereiding, laden onderweg of handige tips. Wij helpen je zoals altijd veilig en goed voorbereid op weg.

Laden in Europa: hier moet je rekening mee houden

Laden in Europa: hier moet je rekening mee houden

Het bereik van moderne elektrische auto’s neemt elk jaar toe, waarmee ook verre bestemmingen beter bereikbaar worden. We helpen je op weg om zonder problemen door Europa te reizen.

7 tips voor vakantie met een elektrische auto

7 tips voor vakantie met een elektrische auto

Als niet alleen een elektrische auto, maar ook de vakantie voor de deur staat, dan is het handig enige voorbereidingen te treffen. Met een klein beetje voorwerk weet je wat je te wachten staat.

Plan je reis met een elektrische auto

Plan je reis met een elektrische auto

Ga je op vakantie met je elektrische auto? Wij helpen je op weg met onze EV-routeplanner. Plan je reis en ontdek waar, wanneer en hoe lang je onderweg moet laden.

Landeninformatie

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is en blijft één van de populairste vakantiebestemmingen en dus zetten ook steeds meer elektrische auto's koers naar Frankrijk. Kun je nog wel met een elektrische auto naar Frankrijk? We vertellen je waar je op moet letten.

Duitsland

Duitsland

De laadmogelijkheden voor elektrische auto's zijn in Duitsland prima, al zijn er ook wat gebieden waar de dekking minder is. Waar moet je in Duitsland rekening mee houden? We helpen je op weg.

Italië

Italië

Met een kleine voorbereiding kun je over het algemeen prima laden tijdens je vakantierit naar Italië. Ontdek hoe de laadinfrastructuur is, de kosten voor laden en meer belangrijke informatie voor je elektrische reis door Italië.

Meer over elektrisch op vakantie

Waar staan oplaadpalen in Europa?

Waar staan oplaadpalen in Europa?

In Europa staan ruim 200.000 oplaadpunten, bij meer dan 20.000 van die laadpunten kun je snelladen. Bekijk het overzicht van alle oplaadpunten in Nederland en andere Europese landen.

Hoe kies je de juiste laadpas?

Hoe kies je de juiste laadpas?

Wanneer je met je elektrische auto naar het buitenland gaat, loont het om meerdere laadpassen bij je te hebben. Met welke laadpas op zak kun je overal in Europa terecht en hoe weet je dat je niet te veel betaalt?

Met een elektrische auto naar de zon: kan dat al zorgeloos?

Met een elektrische auto naar de zon: kan dat al zorgeloos?

Autoredacteur Frank Buma reed onlangs voor de zesde keer in een elektrische auto naar een vakantiebestemming. Moderne EV’s komen steeds verder op een lading stroom, maar gedachteloos vertrekken is er nog altijd niet bij.

Andere leden bekeken ook