Op vakantie met een elektrische auto

Alles over op vakantie gaan met een elektrische auto

Met je elektrische auto roadtrippen naar je vakantieadres, is tegenwoordig heel goed mogelijk. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten, anders dan wanneer je met een benzine-, diesel- of gasslurper op weg gaat. Hier vind je de belangrijkste informatie, of het nou gaat over reisvoorbereiding, laden onderweg of handige tips. Wij helpen je zoals altijd veilig en goed voorbereid op weg.

Laden in Europa: hier moet je rekening mee houden

Laden in Europa: hier moet je rekening mee houden

Het bereik van moderne elektrische auto’s neemt elk jaar toe, waarmee ook verre bestemmingen beter bereikbaar worden. We helpen je op weg om zonder problemen door Europa te reizen.

Met de EV op wintersport

Met de EV op wintersport

Sommige mensen zijn huiverig om met een elektrische auto op wintersport te gaan. Vanwege de afstanden, de kans op sneeuw, vrieskou en monsterfiles. Maar, goed nieuws: de meeste skioorden zijn prima bereikbaar. We geven 6 tips.

Plan je reis met een elektrische auto

Plan je reis met een elektrische auto

Ga je op vakantie met je elektrische auto? Wij helpen je op weg met onze EV-routeplanner. Plan je reis en ontdek waar, wanneer en hoe lang je onderweg moet laden.

Landeninformatie

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is en blijft één van de populairste vakantiebestemmingen en dus zetten ook steeds meer elektrische auto's koers naar Frankrijk. Kun je nog wel met een elektrische auto naar Frankrijk? We vertellen je waar je op moet letten.

België

België

Ga je met je EV naar België dan is het goed te weten dat de laadinfrastructuur in Wallonië flink achterloopt bij Vlaanderen. Met welke praktische zaken moet je nog meer rekening houden?

Engeland

Engeland

Grote kastelen en idyllische dorpjes bezoeken of de route langs de noordkust van Schotland rijden. De Britten hebben voor elektrische auto’s behoorlijk wat laders geplaatst maar ze pakken het wel anders aan dan op het Europese vasteland. Wij helpen je op weg met je EV in de UK.

Duitsland

Duitsland

De laadmogelijkheden in Duitsland zijn prima, zeker langs de grote wegen staan voldoende snelladers. Laden op je bestemming is soms iets lastiger. Lees onze tips over laden van je auto in Duitsland.

Oostenrijk

Oostenrijk

Laadpunten zijn er in Oostenrijk genoeg, maar misschien niet overal op de route die je normaal gesproken rijdt. Wij helpen je op weg met de belangrijkste informatie voor je elektrische reis naar Oostenrijk.

Luxemburg

Luxemburg

In Luxemburg hoef je weinig moeite te doen om je elektrische auto op te kunnen laden. Laadpunten zijn goed te vinden, al staat het grootste deel van de laders wel rondom de stad Luxemburg. Wij helpen je op weg met de belangrijkste informatie voor je elektrische reis naar Luxemburg.

Italië

Italië

Met een kleine voorbereiding kun je over het algemeen prima laden tijdens je vakantierit naar Italië. Ontdek hoe de laadinfrastructuur is, de kosten voor laden en meer belangrijke informatie voor je elektrische reis door Italië.

Zwitserland

Zwitserland

Met een elektrische auto de bergen in. Spannend? Niet in Zwitserland, waar snelladers op de verkeersborden staan aangegeven. Wij helpen je op weg met de belangrijkste tips voor Zwitserland.

Spanje

Spanje

Historische steden zoals Barcelona en Valencia bezoeken, een culinaire reis door Baskenland maken, of flinke stukken wandelen in Andalusië. Ga je met de elektrische auto naar de Spaanse zon, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Meer over elektrisch op vakantie

Waar staan oplaadpalen in Europa?

Waar staan oplaadpalen in Europa?

In Europa staan ruim 200.000 oplaadpunten, bij meer dan 20.000 van die laadpunten kun je snelladen. Bekijk het overzicht van alle oplaadpunten in Nederland en andere Europese landen.

Hoe kies je de juiste laadpas?

Hoe kies je de juiste laadpas?

Wanneer je met je elektrische auto naar het buitenland gaat, loont het om meerdere laadpassen bij je te hebben. Met welke laadpas op zak kun je overal in Europa terecht en hoe weet je dat je niet te veel betaalt?

12 tips voor vakantie met een elektrische auto

12 tips voor vakantie met een elektrische auto

Als niet alleen een elektrische auto, maar ook de vakantie voor de deur staat, dan is het handig enige voorbereidingen te treffen. Met een klein beetje voorwerk weet je wat je te wachten staat.

Kan de caravan al mee achter de elektrische auto?

Kan de caravan al mee achter de elektrische auto?

Kan je al een caravan of vouwwagen trekken met een elektrische auto? Welk effect heeft het op actieradius? Wij namen de proef op de som en gingen kamperen met een elektrische trekauto.

Andere leden bekeken ook