Pechhulp elektrische auto
Tot 15% korting

Pechhulp elektrische auto

Nu 15% korting! Ook met je elektrische of hybride auto kun je zorgeloos op weg met Wegenwacht Service.

Bekijk de pakketten

Pechhulp elektrische auto's

Nu 15% korting op Wegenwacht Europa Standaard! Ga ook met je elektrische auto zorgeloos de weg op met Wegenwacht van de ANWB. Bij elektrische/hybride auto's kun je naast standaard pechgevallen als lekke banden en kapotte stuursloten weer heel andere typen pech krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een vastzittende laadstekker of lege EV-batterij. Ook dan helpen we je zo snel mogelijk weer op weg. Met 900 wegenwachten is de beste hulp altijd dichtbij. 

  • Dag en nacht hulp van onze Alarmcentrale
  • De beste hulp altijd dichtbij met 900 wegenwachten
  • Bij ons betaal je geen voorrij- en sleepkosten
  • Ook pechhulp aan elektrische/hybride auto's (zoals een Tesla)

Pechhulp bij elektrische en hybride auto's

Onze wegenwachten krijgen speciale trainingen om bij storingen in het voertuig een inschatting te maken omtrent de veiligheid van de situatie en passende maatregelen te nemen indien nodig. Werken aan het hoog voltage gedeelte van de auto kan namelijk alleen in de veilige omgeving van een werkplaats gedaan worden. Mocht de wegenwacht constateren dat de storing daar vandaan komt en veroorzaakt het een mobiliteitsprobleem, dan wordt er gezorgd dat de auto in de werkplaats komt.

Onderweg opladen

De Wegenwacht beschikt ook over een aanhanger die voorzien is van een speciaal ontwikkelde mobiele acculader. Zo kan de Wegenwacht langs de weg stilgevallen elektrische auto’s snel bijladen. De lader levert binnen een kwartier voldoende stroom voor een actieradius van zo'n 10 kilometer. Dat is handig, want dan kun je met je auto in de meeste gevallen tot de volgende laadpaal rijden.

Pechgevallen

Veelvoorkomende pechgevallen bij elektrische/hybride auto's zijn lege EV-batterijen, vastzittende laadstekkers, onwillige laders, storingen in het hoogspanning systeem of simpelweg een lekke band. Zeker voor de laadstekker die vastzit en de lader die niet werkt is niet één antwoord mogelijk. Daarvoor zullen in de loop van de jaren passende antwoorden per merk, model en jaartal  gaan ontstaan.

Naast elektrische auto's helpt de Wegenwacht ook bij pechgevallen bij laadpalen en e-bikes en e-scooters.