Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Nu10%korting

Pechhulp elektrische auto

Ook met je elektrische of hybride auto kun je goed voorbereid op weg met Wegenwacht Service.

Bekijk de pakketten 

Pechhulp elektrische auto's

Ga ook met je elektrische auto goed voorbereid de weg op met Wegenwacht van de ANWB. Bij elektrische of hybride auto's treden soms andere pechgevallen op dan lekke banden of kapotte stuursloten. Denk bijvoorbeeld aan een lege EV-batterij of je auto gaat niet open. Ook dan helpen we je zo snel mogelijk weer op weg. Met 900 wegenwachten is de beste hulp altijd dichtbij.

  • Dag en nacht hulp van onze Alarmcentrale
  • De beste hulp altijd dichtbij met 900 wegenwachten
  • Bij ons betaal je geen voorrij- en sleepkosten
  • Ook pechhulp aan elektrische/hybride auto's (zoals een Tesla)

Pechhulp bij elektrische en hybride auto's

Onze wegenwachten volgen speciale cursussen. Ze leren bijvoorbeeld om veiligheidsrisico's bij storingen in te schatten en nemen zo nodig passende maatregelen. Alleen in de veilige omgeving van een werkplaats mag de monteur aan het hoog voltage gedeelte van de auto werken. De wegenwacht brengt de auto daarom naar de werkplaats, als die een mobiliteitsprobleem door een storing vaststelt.

Onderweg opladen

De Wegenwacht heeft aanhangers met een speciaal ontwikkelde mobiele acculader. Zo kan de Wegenwacht langs de weg elektrische auto’s met een lege accu snel bijladen. De lader levert binnen een kwartier voldoende stroom voor een bereik van zo'n 10 kilometer. Dit is handig, omdat je een elektrische auto niet mag slepen. Zo red je het meestal wel tot de volgende laadpaal.

Let op: Voor het onderweg opladen van een lege hoog voltage accu (excl. startaccu) rekenen wij een toeslag van € 90,- 

Pechgevallen

Elektrische en hybride auto's hebben vaak te maken met lege batterijen, laadstekkers die niet loskomen, defecte opladers, storingen in het elektrische systeem of een platte band. Daarvoor zullen in de loop van de jaren passende antwoorden per merk, model en jaartal ontstaan.