Naar artikel
Tot10%korting

Pechhulp elektrische auto

Nu 10% korting! Ook met je elektrische of hybride auto kun je zorgeloos op weg met Wegenwacht Service.

Bekijk de pakketten 

Pechhulp elektrische auto's

Pechhulp elektrische auto's

Ga ook met je elektrische auto goed voorbereid de weg op met Wegenwacht van de ANWB. Bij elektrische/hybride auto's kun je naast standaard pechgevallen als lekke banden en kapotte stuursloten weer heel andere typen pech krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een lege EV-batterij of je auto gaat niet open. Ook dan helpen we je zo snel mogelijk weer op weg. Met 900 wegenwachten is de beste hulp altijd dichtbij.

  • Dag en nacht hulp van onze Alarmcentrale
  • De beste hulp altijd dichtbij met 900 wegenwachten
  • Bij ons betaal je geen voorrij- en sleepkosten
  • Ook pechhulp aan elektrische/hybride auto's (zoals een Tesla)

Pechhulp bij elektrische en hybride auto's

Onze wegenwachten krijgen speciale trainingen om bij storingen in het voertuig een inschatting te maken omtrent de veiligheid van de situatie en passende maatregelen te nemen indien nodig. Werken aan het hoog voltage gedeelte van de auto kan namelijk alleen in de veilige omgeving van een werkplaats gedaan worden. Mocht de wegenwacht constateren dat de storing daar vandaan komt en veroorzaakt het een mobiliteitsprobleem, dan wordt er gezorgd dat de auto in de werkplaats komt.

Onderweg opladen

De Wegenwacht beschikt ook over een aanhanger die voorzien is van een speciaal ontwikkelde mobiele acculader. Zo kan de Wegenwacht langs de weg elektrische auto’s met een lege accu snel bijladen. De lader levert binnen een kwartier voldoende stroom voor een actieradius van zo'n 10 kilometer. Dat is handig, zeker aangezien je een elektrische auto niet mag slepen, kun je nu in de meeste gevallen tot de volgende laadpaal rijden.

Let op: Voor het onderweg opladen van een lege hoog voltage accu (excl. startaccu) rekenen wij een toeslag van € 90,- .

Pechgevallen

Veelvoorkomende pechgevallen bij elektrische/hybride auto's zijn lege EV-batterijen, vastzittende laadstekkers, onwillige laders, storingen in het hoogspanning systeem of simpelweg een lekke band. Daarvoor zullen in de loop van de jaren passende antwoorden per merk, model en jaartal  gaan ontstaan.