Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Autoverzekering

Je elektrische auto goed verzekerd. Bereken snel je premie.

Bereken je premie 

Autoverzekering elektrische auto

Een autoverzekering die precies past bij jouw elektrische auto

ANWB is voorstander van elektrisch rijden. Kies voor de ANWB Autoverzekering en je gaat altijd goed verzekerd de weg op met je elektrische auto. Bij een botsing of andere autoschade staat de ANWB Alarmcentrale 24/7 voor je klaar om alles zo snel mogelijk op te lossen.

Elektrische auto verzekeren?

Bij de ANWB kun je kiezen uit twee verzekeringen: de Veilig Rijden of de Reguliere Autoverzekering. Qua dekking zijn deze verzekeringen hetzelfde. De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is een rijgedragverzekering. Dit betekent dat je op basis van je rijgedrag korting kunt verdienen op je premie. Via de Veilig Rijden app meten we je rijgedrag en ontvang je tips om je rijscore te verbeteren. Zo profiteer je van een lage premie én draag je bij aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Kies je dekking

Bij het afsluiten van je elektrische autoverzekering kun je kiezen uit drie dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All risk). Welke dekking het beste bij je past, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd en waarde van je elektrische auto en je opgebouwde schadevrije jaren. Ook is het mogelijk om je basisverzekering uit te breiden. Hiervoor bieden we verschillende aanvullende dekkingen aan, zoals Zekerheid voor Inzittenden en Verkeersrechtsbijstand. Zo bepaal jij zelf hoe ruim je jouw elektrische auto verzekert.

WA + Volledig Casco (All risk) dekking een verstandige keuze voor je elektrische auto 

Elektrische auto’s zijn vrij nieuw en vaak duur in de aanschaf. Een WA + Volledig Casco (All risk) dekking is daarom een verstandige keuze. Bovendien is bij een aanrijding de kans groot dat de accu instabiel raakt. Het accupakket is het duurste onderdeel van een elektrische auto. Met een WA + Volledig Casco dekking ben je hiervoor goed verzekerd, zelfs als de aanrijding jouw schuld is. Ook wordt bij een eventuele total loss de nieuwwaarde vergoed als je elektrische auto nog geen jaar oud is.

Goed verzekerd én een bijdrage aan een schoner milieu

Met een autoverzekering van de ANWB rijd je zorgeloos en met plezier rond. Heb je schade aan je elektrische auto door een botsing of aanrijding? Waar je ook bent, ANWB staat altijd voor je klaar. Wij regelen alles voor je: reparatie, vervangend vervoer én een snelle uitbetaling van de kosten. En maak je geen zorgen: door ons uitgebreide schadeherstelnetwerk is er altijd een schadehersteller in de buurt die jouw elektrische auto kan herstellen.

De ANWB is meer dan een verzekeraar. Zo is ook de Wegenwacht uitgerust om pech met je elektrische voertuig te verhelpen. Als expert op het gebied van mobiliteit willen wij actief bijdragen aan de transitie naar zero-emissie mobiliteit. ANWB is voorstander van elektrisch rijden en ziet de elektrische auto als een belangrijke bouwsteen om deze ambitie te realiseren. Een elektrische auto is een comfortabel, schoon en zuinig alternatief voor de huidige brandstof auto.

Kies je ANWB Elektrische autoverzekering

Veilig Rijden Autoverzekering

Jouw rijgedrag delen voor extra korting
 • Keuze uit WA, Beperkt en Volledig Casco
 • Diverse aanvullende dekkingen
 • Inzicht in je rijgedrag via de app
 • Standaard 10% rijgedrag korting, oplopend tot 30%

Reguliere Autoverzekering

Kwaliteit en service tegen een scherpe premie
 • Keuze uit WA, Beperkt en Volledig Casco
 • Diverse aanvullende dekkingen

Dekking ANWB Autoverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid
 • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
Meest gekozen

All Risk

Volledig Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Meer over elektrisch rijden

Wat kost elektrisch rijden? 

Een elektrische auto is duurder in aanschaf, maar goedkoper in onderhoud en gebruik. Wat kost elektrisch rijden nou precies? We zetten het voor je op een rij.

Elektrisch rijden: stand van zaken in Nederland 

Hoe staat elektrisch rijden ervoor in Nederland? Hoe denken Nederlanders erover? Wij zochten het uit.

Elektrische auto verzekeren, wat kost dat? 

Natuurlijk wil je jouw elektrische auto goed verzekeren. Heb je hiervoor een speciale verzekering nodig? En wat ga je betalen?

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen