Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

SOS Pechhulp

Wil je SOS Pechhulp vergelijken met Wegenwacht? Let dan op het volgende.

Stijgende prijs bij oudere auto?

SOS hanteert variabele prijzen op basis van de leeftijd van je auto. Dus als je pechhulp gaat vergelijken met Wegenwacht let er dan op of je meer moet gaan betalen als je auto ouder wordt. Bij ANWB betaal je één prijs, deze verhogen wij niet bij het ouder worden van je auto. Wij hopen hiermee vervelende verrassingen te voorkomen.

Mag iedereen lid worden?

SOS Pechhulp richt zich specifiek op HBO-ers, academici en middelbaar en hoger personeel. Hier wordt ook naar gevraagd bij de bestelling. Bij ANWB hanteren wij geen opleidingseisen. Je mag lid worden ongeacht beroep of opleidingsniveau.

Word jij geholpen of je auto?

Bij ANWB helpen we personen. Dat betekent dat je hulp krijgt ongeacht de auto waar je in rijdt. Bij SOS Pechhulp moet je je kenteken opgeven. Alleen in die auto krijg je pechhulp.

Hoe zijn de hulpverleners opgeleid?

SOS Pechhulp rijdt niet zelf met auto’s door het land maar werkt samen met garages. In tegenstelling tot bij de ANWB wordt je bij SOS Pechhulp geholpen door een garagemedewerker i.p.v. een eigen medewerker. ANWB leidt eigen mensen op volgens onze hoge kwaliteitsstandaarden. We streven hiermee één niveau van kwaliteit na. 

Wist je dat de Wegenwacht jaarlijks 4.000 keer in aanraking komt met ongevallen en incidenten? Dat EHBO al in de basisopleiding van onze wegenwachten uitgebreid aan bod komt is dan ook geen overbodige luxe. Daarnaast worden wegenwachten intensief opgeleid en voortdurend bijgeschoold. Er zit achter elke pechmelding een hele organisatie en we kennen alle ins en outs van alle automerken en typen waardoor we je snel weer op weg kunnen helpen.

Krijgen partners en kinderen ook pechhulp?

Als je partner in je auto rijdt, valt dat niet automatisch onder je Wegenwacht Service. Dat is bij SOS Pechhulp wel het geval. Echter heeft Wegenwacht wel handige en voordelige opties voor je gezin.

Nieuwsgierig geworden naar Wegenwacht Service?

Laat stilstaan met pech je dag niet verpesten. Wij doen er alles aan om je bij pech snel weer op weg te helpen in je eigen auto. 

Bekijk pakketten