Ben je jonger dan 25 jaar? Rijbewijs gehaald?
1e jaar
gratis

Ben je jonger dan 25 jaar? Rijbewijs gehaald?

Ben je geslaagd voor je rijbewijs? Gefeliciteerd! Ontvang nu als cadeau de Rijbewijsbox inclusief een jaar lang gratis Wegenwacht Service.

Claim de Rijbewijsbox

Gratis ANWB Rijbewijsbox met Wegenwacht® Service

Rijbewijs gehaald? Wij hebben een cadeau voor je!

Geslaagd voor je rijbewijs, gefeliciteerd! Dat geeft nog eens een goed gevoel. Ben je jonger dan 25 jaar en heb je maximaal een jaar geleden je rijbewijs gehaald? Dan hebben wij als beloning voor jou de gratis Rijbewijsbox waarbij het grootste cadeau de Wegenwacht Nederland Instap Service is. Je kunt altijd onbezorgd op pad. Wij zorgen ervoor dat je weer verder kunt rijden als je auto er onverhoopt mee op houdt.

Waarom de ANWB de Rijbewijsbox cadeau doet? We willen jouw feestje nog leuker maken. Naast de gratis Wegenwacht®, geven we je ook tips over autorijden en we helpen je alvast goed op weg. 

De Rijbewijsbox

Dit pakket is inclusief:

  • ANWB-lidmaatschap
  • Advies bij twijfelgevallen
  • Pechhulp in Nederland (exclusief woonplaats)
  • Hulp bij pech in een geleende auto

Claim de Rijbewijsbox

Rijbewijs gehaald? Ga er gauw mee naar de winkel

Heb je je rijbewijs gehaald en de gegevens ingevuld? Dan kun je gelijk jouw cadeau, de Rijbewijsbox, in de winkel ophalen. Als de datum van het behalen van je rijbewijs en je leeftijd voldoen aan de voorwaarden dan krijg je de box gelijk gratis mee!

Ben je langer dan een jaar geleden geslaagd voor je rijbewijs en ben je jonger dan 25 jaar? En wil je wel genieten van de voordelen van Wegenwacht? Sluit nu Wegenwacht Service af met 50% kortingBekijk de pakketten en profiteer!

Het rijbewijs

Je rijbewijs halen is een feestje. Voordat je daadwerkelijk in de auto kan stappen, moet je je rijbewijs wel eerst aanvragen bij de gemeente. Heb je je pasje in je handen dan kan het toeren beginnen. Maar het brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Het is best spannend als je bijvoorbeeld voor het eerst alleen gaat rijden. Als jij namelijk voortaan de auto bestuurt, zit er geen rijinstructeur meer naast je die zegt wat je moet doen. 

Als je geslaagd bent voor je rijbewijs start je standaard als beginnend bestuurder. Dit is ongeacht hoe oud je bent. Het duurt dan vijf tot zeven jaar voordat dit wordt omgezet naar een 'normaal' rijbewijs. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder is ingesteld om ongevallen en gevaarlijk rijgedrag van beginnende bestuurders te verminderen. 

Eigen auto?

Met je rijbewijs op zak kun je er natuurlijk voor kiezen om een eigen auto te kopen. Vaak zal dit een tweedehands auto zijn. Omdat oudere auto's relatief meer onderhoud nodig hebben dan nieuwere auto's, is het juist handig om te beschikken over pechhulp. De Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dit betekent dat je recht hebt op pechhulp in elke auto waarin je rijdt. Het maakt niet uit welk pakket je hebt. Dus ook bij Wegenwacht Nederland Instap, die jij cadeau krijgt bij de Rijbewijsbox.