Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is pechhulp van de ANWB?

De Wegenwacht® van ANWB is de eerste en grootste pechhulp dienstverlener bij pechgevallen sinds 1946. Tegenwoordig staan er meer dan 900 Wegenwachten klaar om jou zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Pechhulp van de Wegenwacht®

De kennis en kunde van de Wegenwacht®

De ANWB Wegenwacht® is een team van hoogopgeleide monteurs met veel kennis van auto's en een passie voor het oplossen van technische problemen. Of het nu gaat om het starten van een lege accu, het vervangen van een lekke band of het verhelpen van complexere mechanische storingen, de Wegenwacht biedt deskundige hulp ter plaatse.

Van kleine gemakken tot grote uitdagingen

De Wegenwacht® staat paraat voor een breed scala aan pechgevallen. Van de veelvoorkomende situaties zoals lekke banden en lege accu's tot meer complexe problemen zoals motorstoringen en problemen met het brandstofsysteem, de monteurs zijn getraind om snel en effectief te handelen, ongeacht de uitdaging.

Lees hier de top 10 meest voorkomende pechgevallen.

Keuze en Flexibiliteit

Als lid van de ANWB met een Wegenwacht® pakket kun je rekenen op de beste pechhulp maar óók op advies, informatie, ledenvoordeel, belangenbehartiging en het maandblad de kampioen. 

Wij begrijpen dat de behoeften van automobilisten kunnen variëren. Daarom bieden wij verschillende pechhulp-pakketten aan. Van onze instappakketten die dekking bieden in Nederland tot uitgebreidere pakketten met Europese dekking of zelfs dekking buiten Europa met vervangend vervoer, hotelovernachting en nog veel meer. De ANWB streeft ernaar om aan de behoeften van alle automobilisten te voldoen.

Pechhulp is geen verzekering

Belangrijk om te weten is dat pechhulp van de Wegenwacht® anders werkt dan een autoverzekering. Soms wordt de vergissing gemaakt dat de Wegenwacht® ook uitrukt voor een ongeluk of voor schade. Dat is echter niet het geval. Pechhulp is, zoals het woord al zegt, alleen voor pechgevallen. Rij je dus onverhoopt tegen een steen of kom je terecht in een ongeluk? Dan valt dat onder de verzekering

De geschiedenis in vogelvlucht

Van fietsclub tot mobiliteitspartner

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, opgericht in 1883, begon als een fietsclub. Sindsdien is het uitgegroeid tot de ANWB van vandaag, die niet alleen maar fietsers op weg helpt, maar ook toerisme bevordert, essentiële diensten zoals pechhulp en verzekeringen aanbiedt en zelfs energie levert.

De Oorsprong en Evolutie van de Wegenwacht

In 1946 lanceerde de ANWB de Wegenwacht, een initiatief dat snel een onmisbaar kenmerk van de Nederlandse wegen werd. De gele voertuigen en uniformen van de Wegenwacht werden al snel een vertrouwd gezicht voor gestrande automobilisten, die op zoek waren naar hulp en expertise in tijden van autopech.

Lees meer over de geschiedenis van de Wegenwacht