De mooiste bossen in Nederland

Wie houdt er nou niet van een mooie wandeling door het bos? Maar wat zijn nou de mooiste bossen van Nederland om dit te doen? Wij maken een overzicht van de mooiste bossen in Nederland. Staat jouw favoriete bos er niet tussen? Vertel het ons in een reactie.

Speulder- en Sprielderbos

Het Speulderbos is één van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Zo mooi zelfs dat de leden van Staatsbosbeheer dit bos hebben uitgeroepen tot het mooiste bos van Nederland. In dit bos vind je dansende bomen en het is een paradijs voor (roof)vogels, herten en wilde zwijnen.

Wandelroute in het Speulder- en Sprielderbos

De bossen van Het Loo

De bossen van Kroondomein Het Loo behoren ongetwijfeld tot de mooiste van Nederland. Dichterbij een oerbos kom je in Nederland niet snel. Een levend en levendig woud dat nergens hetzelfde is. En al kom je er niet langs, je vindt het de hoogste boom van Nederland. Deze Douglasspar van bijna 50 meter hoog bevindt zich namelijk in het bos.

Naar de route van frankwandelt.nl 

Nationaal Park Veluwezoom

Dit nationale park in Gelderland is een natuurgebied van ruim 5100 hectare bestaande uit bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Tijdens een wandeling sta je misschien wel oog in oog met wilde zwijnen, dassen, reeën of edelherten. Tip: ga van half september tot half oktober wandelen om de bronsttijd mee te maken.

Wandelingen in Nationaal Park Veluwezoom 

Westerwolde

In Groningen vind je een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken. Het mooiste wandelgebied vind je rond het buurtschap Ter Wupping. Daar liggen bolle akkers, hooilanden en houtwallen.

Wandelroutes in Westerwolde

Stadsbossen Lelystad

De stadsbossen rond Lelystand staan vol met snelle groeiers. Wandel tussen de bomen op de bodem van de vroegere Zuiderzee. De bossen werden geplant in de jaren zestig en zijn dus nog jong, maar ze lijken veel ouder.

Meer over deze stadsbossen 

Kaapse Bossen

Vanaf uitkijktoren De Kaap zie je pas goed hoe bosrijk het gebied is dat je doorkruist. Dit bos, die je in het midden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vindt , is misschien wel het mooiste bos voor in de herfst.  Natuurmonumenten heeft het oorspronkelijk eentonige productiebos omgevormd tot een natuurlijk en gevarieerd bos. En dat levert ook een grote variatie aan dieren en planten op.

Wandeling door de Kaapse Bossen

Purmerbos

Aan de oostkant van Purmerend bevindt zich het Purmerbos. Slingerende struinpaadjes geven je het echte ‘bosgevoel’ en voor kinderen is het speelbos een avontuurlijke speelplek. Tip: wandel door het stilte- en natuurbos. Een rustgebied voor veel vogels en zoogdieren. Daarnaast is het grootste gedeelte van het Purmerbos een hondenlosloopgebied. Ze hebben hier zelfs een eigen zwembad.

Meer over het Purmerbos 

Ben jij net zo dol op #herfstwandelen als wij? Upload je mooiste herstfoto en maak kans op een wandelarrangement, camera of wandelgids.

Doe mee en win

Misschien ook interessant

Tips voor het maken van de mooiste herfstfoto in het bos
Verzeker je camera
De favoriete gebieden van boswachters