De mooiste bossen in Nederland

Met een mooie boswandeling doe je iedereen een plezier. Benieuwd wat de bossen Nederland bieden? Wij maken een overzicht van de mooiste bossen in Nederland. Staat jouw favoriete bos er niet tussen? Vertel het ons in een reactie.

Wandelen in het Speulder- en Sprielderbos

Het Speulderbos is één van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Zo mooi zelfs dat de leden van Staatsbosbeheer dit bos hebben uitgeroepen tot het mooiste bos van Nederland. In dit bos vind je dansende bomen en het is een paradijs voor (roof)vogels, herten en wilde zwijnen.

Wandelroute in het Speulder- en Sprielderbos

Wandelen in de bossen van Het Loo

De bossen van Kroondomein Het Loo behoren ongetwijfeld tot de mooiste van Nederland. Dichterbij een oerbos kom je in Nederland niet snel. Een levend en levendig woud dat nergens hetzelfde is. En al kom je er niet langs, je vindt het de hoogste boom van Nederland. Deze Douglasspar van bijna 50 meter hoog bevindt zich namelijk in het bos.

Naar de route van frankwandelt.nl

Wandelen in Nationaal Park Veluwezoom

Dit nationale park in Gelderland is een natuurgebied van ruim 5100 hectare bestaande uit bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Tijdens een wandeling sta je misschien wel oog in oog met wilde zwijnen, dassen, reeën of edelherten. Tip: ga van half september tot half oktober wandelen om de bronsttijd mee te maken.

Wandelingen in Nationaal Park Veluwezoom

Wandelen in de Westerwolde

In Groningen vind je een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken. Het mooiste wandelgebied vind je rond het buurtschap Ter Wupping. Daar liggen bolle akkers, hooilanden en houtwallen.

Wandelroutes in Westerwolde

Wandelen in de stadsbossen rond Lelystad

De stadsbossen rond Lelystand staan vol met snelle groeiers. Wandel tussen de bomen op de bodem van de vroegere Zuiderzee. De bossen werden geplant in de jaren zestig en zijn dus nog jong, maar ze lijken veel ouder.

Meer over deze stadsbossen

Wandelen in de Kaapse Bossen

Vanaf uitkijktoren De Kaap zie je pas goed hoe bosrijk het gebied is dat je doorkruist. Dit bos, die je in het midden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vindt , is misschien wel het mooiste bos voor in de herfst.  Natuurmonumenten heeft het oorspronkelijk eentonige productiebos omgevormd tot een natuurlijk en gevarieerd bos. En dat levert ook een grote variatie aan dieren en planten op.

Wandeling door de Kaapse Bossen

Wandelen in het Purmerbos

Aan de oostkant van Purmerend bevindt zich het Purmerbos. Slingerende struinpaadjes geven je het echte ‘bosgevoel’ en voor kinderen is het speelbos een avontuurlijke speelplek. Tip: wandel door het stilte- en natuurbos. Een rustgebied voor veel vogels en zoogdieren. Daarnaast is het grootste gedeelte van het Purmerbos een hondenlosloopgebied. Ze hebben hier zelfs een eigen zwembad.

Meer over het Purmerbos

Natuurgebieden Nederland

Natuurlijk kent Nederland naast deze bossen nog veel meer natuurgebieden. In totaal zijn er zelfs twintig nationale parken. Hier vind je ze allemaal op een rij.

Bekijk alle natuurgebieden in Nederland