Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verzekeringsvragen

Bij de ANWB kun je terecht voor antwoord op je verzekeringsvragen. Zo weet je welke verzekeringen en dekkingen je nodig hebt om goed verzekerd te zijn.

Wij helpen je met jouw verzekeringsvragen

Welke verzekeringen en dekkingen heb je nodig om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent? Wij helpen je graag op weg. Zo weet je welke verzekeringen en dekkingen je nodig hebt om goed verzekerd te zijn. Bekijk de meest voorkomende misverstanden rondom verzekeringen en antwoorden op belangrijke verzekeringsvragen.

Ik wil een nieuwe auto

Hoe ben ik verzekerd als ik een paaltje of betonblok heb geraakt?

Je zag een paaltje over het hoofd tijdens het inparkeren. Of je bent net veilig ingeparkeerd, knalt je deur bij het opendoen tegen een betonblok. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Erg vervelend dat je auto nu schade heeft maar wat dekt je autoverzekering?

Wat zijn schadevrije jaren en waar vind ik ze?

Als je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten spelen de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd een belangrijke rol. Wat zijn schadevrije jaren precies, waarom zijn ze belangrijk en waar kun je jouw schadevrije jaren vinden? Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op je premie.

Ik ga op vakantie

Hoe kies ik de reisverzekering die bij me past?

Van bestemming tot reisduur: er zijn allerlei factoren die bepalen welke reisverzekering en dekkingen je nodig hebt. Belangrijk is dat deze verzekering past bij jouw reisplannen, zodat je zorgeloos op pad kunt gaan.

Ik wil een nieuwe- of tweedehands fiets

Hoe kan ik een tweedehands fiets verzekeren?

Als je een mooie tweedehands fiets hebt gekocht, vraag je je misschien af of je deze ook kan verzekeren. Dat kan zeker, voor het verzekeren van je tweedehands fiets kun je uiteraard terecht bij de ANWB.

Hoe werkt een track & trace fietsverzekering?

Het aantal gestolen elektrische fietsen is vorig jaar fors gestegen. De ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering is een slimme fietsverzekering met track&trace-zender. Hiermee probeert een speciaal opsporingsteam jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug te vinden. Hoe werkt dit eigenlijk?

Ik ga verhuizen

Hoe zit het met mijn woonverzekering bij een verhuizing?

Bij een verhuizing naar een nieuwe woning komt van alles kijken. Denk aan de woonverzekeringen voor je inboedel en opstal. We zetten de belangrijkste dingen op een rij.

Wat valt onder de opstalverzekering en wat onder de inboedelverzekering?

Je woning is een kostbaar bezit, net als de spullen die erin staan. Het is dus belangrijk je (toekomstige) onderkomen goed te verzekeren. Lees hier over de verschillen tussen de inboedel- en opstalverzekering.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.