Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering.

Top 5 veelgestelde vragen

Nee, je hebt geen eigen risico bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering.

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met digitaal schade melden verzeker je je van de snelste schadeafwikkeling.

Wil je geen gebruik meer maken van jouw ANWB Aansprakelijkheidsverzekering en wil je opzeggen? Je kunt jouw verzekering na het eerste verzekeringsjaar op elk willekeurig moment beëindigen.

Met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering is jouw hele gezin, inclusief huisdieren, verzekerd voor schade die jij of jouw gezinsleden hebben toegebracht aan anderen. Dit geldt zowel voor materiële schade als letselschade.

Je hebt met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering werelddekking. Je bent dus overal ter wereld verzekerd.Veelgestelde vragen schade

Bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering wordt zo snel mogelijk de schade uitbetaald. Nadat wij alle noodzakelijke gegevens van jou hebben ontvangen, beoordelen wij jouw aanvraag en gaan wij over tot uitbetaling.Overige veelgestelde vragen

Ja, je bent direct verzekerd als je online of telefonisch de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering afsluit en de verzekering gelijk laat ingaan.

Ja, het is mogelijk om zelf de ingangsdatum van jouw ANWB Aansprakelijkheidsverzekering te kiezen. Als je bijvoorbeeld nog elders verzekerd bent dan kun je aangeven wanneer jouw nieuwe ANWB verzekering in moet gaan.

De hoogte van de premie voor de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering is onder andere afhankelijk van jouw gezinssituatie. Vul online jouw gegevens in en wij berekenen meteen jouw premie.

Ja, het is mogelijk om jouw ANWB Aansprakelijkheidsverzekering op elk moment te wijzigen via Mijn ANWB.

Met een Aansprakelijkheidsverzekering verzeker je je tegen schade die toegebracht wordt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een bal door de ruit van de buren. De kosten kunnen soms behoorlijk oplopen. De ANWB Aansprakelijkheidsverzekering neemt deze financiële risico's voor jou weg.

Nee, de Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar liefst 98% van de Nederlanders heeft er wel bewust voor gekozen om een Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. We raden het je dus zeker aan.

Ja, een verandering in jouw gezin geef je te allen tijde aan ons door. Als je als alleenstaande gaat samenwonen, is een gezinsdekking noodzakelijk. En andersom: als je alleen komt te staan dan is dekking voor een alleenstaande voldoende en krijg je korting op de premie.

Voor singles geldt bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering een premiekorting van 40%.

Ja, jouw hele gezin valt onder de aansprakelijkheidsverzekering. En heb je huisdieren? Dan zijn deze ook verzekerd.

Het verzekerde bedrag op de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering is maximaal € 2.500.000,-. Lees hier hoe het verzekerde bedrag wordt bepaald en berekend.


Bereken je premie