Veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Rechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen top 5

Je hebt wel een eigen risico als je zelf een externe advocaat of jurist inschakelt (dus niet iemand van ARAG), terwijl het niet nodig was. Het eigen risico is dan € 250. ARAG geeft pas opdracht aan jouw externe rechtshulpverlener als zij betaling heeft ontvangen van het eigen risico.

Je betaalt geen eigen risico als je op basis van wet- en regelgeving verplicht bent je  te laten bijstaan door een advocaat.

Je kunt de de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Rechtsbijstandverzekering hier vinden.

Je kunt jouw ANWB Rechtsbijstandverzekering op elk moment wijzigen.

Jouw uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd.

Dat hangt af van de soort rechtsbijstand die je zoekt. Verkeersschades kun je rechtstreeks bij ons melden. Voor overige schades kun je contact opnemen met ARAG. Dit kan online of telefonisch op 088 299 3000.

Verkeerschade melden
Overige zaken meldenVeelgestelde vragen dekking

Je bent direct verzekerd als je online of telefonisch de verzekering aanvraagt.

Je kunt de dekking op je ANWB Rechtsbijstandverzekering op ieder willekeurig moment wijzigen.

Je kunt jouw ANWB Rechtsbijstandverzekering op elk moment wijzigen.

Als je de dekking Persoon & Familie minimaal drie jaar hebt verzekerd, dan worden de kosten voor scheidingsmediation vergoed.

Je kunt kiezen uit de modules Verkeer, Consument & Wonen, Arbeid & Inkomen, Persoon & Familie, en Fiscaal & Vermogen. Zo betaal je alleen voor de modules die je wilt verzekeren.Veelgestelde vragen schade

Dat hangt af van de soort rechtsbijstand die je zoekt. Verkeersschades kun je rechtstreeks bij ons melden. Voor overige schades kun je contact opnemen met ARAG. Dit kan online of telefonisch op 088 299 3000.

Verkeerschade melden
Overige zaken meldenOverige veelgestelde vragen

Ja, dat kan. Als je bijvoorbeeld nog elders verzekerd bent dan kun je aangeven wanneer jouw nieuwe ANWB verzekering in moet gaan.

Je kunt jouw verzekering na het eerste verzekeringsjaar op elk willekeurig moment beëindigen.

De hoogte van de premie voor de ANWB Rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van de modules waar je voor kiest en van jouw gezinssituatie. Als alleenstaande krijg je bijvoorbeeld 10% korting op de premie. Bereken jouw premie.

Een juridisch conflict is nooit aangenaam en kan je veel geld kosten. Met een rechtsbijstandsverzekering verzeker je je voor professionele juridische hulp. Met onze 5 modules kies je zelf waarvoor je je wilt verzekeren.

Twijfel je nog over de nut en noodzaak van de verzekering? Lees dan "Is een rechtsbijstandverzekering nodig?" waar ANWB antwoord geeft op de meest voorkomende vragen.

In de polis staat welke modules je hebt afgesloten. In de polisvoorwaarden vind je per module een overzicht van de conflicten die verzekerd zijn. Daarbij staat ook, in welke landen of gebieden je hulp krijgt. Het recht van dat land of gebied moet wel van toepassing zijn op jouw conflict. Ook moet de rechter van dat land of gebied over jouw conflict mogen oordelen.