Veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Rechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen top 5

Je hebt geen eigen risico bij de ANWB Rechtsbijstandverzekering.

Je kunt de de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Rechtsbijstandverzekering hier vinden.

De hoogte van de premie is afhankelijk van de gekozen modules en jouw gezinssituatie. Als alleenstaande krijg je 10% korting op de premie. Bereken je premie.

Jouw uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd.

Dat hangt af van de soort rechtsbijstand die je zoekt. Verkeersschades kun je rechtstreeks bij ons melden. Voor overige schades kun je contact opnemen met DAS. Dit kan online of telefonisch op 020-6518815.

Verkeerschade melden
Overige zaken meldenVeelgestelde vragen dekking

Je bent direct verzekerd als je online of telefonisch de verzekering aanvraagt.

Je kunt de dekking op je ANWB Rechtsbijstandverzekering op ieder willekeurig moment wijzigen.

Je kunt jouw ANWB Rechtsbijstandverzekering op elk moment wijzigen.

Als je de dekking Persoon & Familie minimaal drie jaar hebt verzekerd, dan worden de kosten voor scheidingsmediation vergoed.

Je kunt kiezen uit de modules Verkeer, Consument & Wonen, Arbeid & Inkomen, Persoon & Familie, en Fiscaal & Vermogen. Zo betaal je alleen voor de modules die je wilt verzekeren.Veelgestelde vragen schade

Dat hangt af van de soort rechtsbijstand die je zoekt. Verkeersschades kun je rechtstreeks bij ons melden. Voor overige schades kun je contact opnemen met DAS. Dit kan online of telefonisch op 020-6518815.

Verkeerschade melden
Overige zaken meldenVeelgestelde vragen korting

Hoe meer verzekeringen je binnen het woonpakket afsluit, hoe hoger de korting. Bij 2 verzekeringen ontvang je 5% korting, bij 3 verzekeringen 7,5% korting en bij 4 verzekeringen of meer 10% korting.Overige veelgestelde vragen

Ja, dat kan. Als je bijvoorbeeld nog elders verzekerd bent dan kun je aangeven wanneer jouw nieuwe ANWB verzekering in moet gaan.

Je kunt jouw verzekering na het eerste verzekeringsjaar op elk willekeurig moment beëindigen.

De hoogte van de premie voor de ANWB Rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van de modules waar je voor kiest en van jouw gezinssituatie. Bereken jouw premie.

Een juridisch conflict is nooit aangenaam en kan je veel geld kosten. Met een Rechtsbijstandsverzekering verzeker je je voor professionele juridische ondersteuning. Met onze 5 modules kies je zelf waarvoor je je wilt verzekeren.
Bereken je premie

In de polis staat welke modules je hebt afgesloten. In de polisvoorwaarden vind je per module een overzicht van de conflicten die verzekerd zijn. Daarbij staat ook, in welke landen of gebieden je hulp krijgt. Het recht van dat land of gebied moet wel van toepassing zijn op jouw conflict. Ook moet de rechter van dat land of gebied over jouw conflict mogen oordelen.