Veelgestelde vragen inboedelverzekering

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Inboedelverzekering.


Veelgestelde vragen top 5

Het standaard eigen risico bij de ANWB Inboedelverzekering is € 250. Laat je de schade door een aangesloten hersteller repareren? Dan hoef je niks zelf te betalen. Lees meer over het eigen risico Inboedelverzekering.

De premie van je Inboedelverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals de regio waar je woont. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu jouw premie.

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met digitaal schade melden verzeker je je van de snelste schadeafwikkeling.

Als jij zelf niet aansprakelijk bent voor schade aan jouw inboedel dan kan diegene die de schade heeft veroorzaakt een beroep doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. In sommige gevallen is het verstandiger om de schade te claimen op je eigen inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergoedt vaak de nieuwwaarde van spullen, terwijl de aansprakelijkheidsverzekering de dagwaarde van spullen vergoedt. Je krijgt in dergelijke schadegevallen dus meer vergoeding via je eigen inboedelverzekering dan via de aansprakelijkheidsverzekering van de ander.

Ja, bij de ANWB Inboedelverzekering zijn ook de spullen in jouw tuinhuis of schuur meeverzekerd. Lees meer over de dekking van de Inboedelverzekering.Veelgestelde vragen dekking

Ja, als je online of telefonisch een ANWB Inboedelverzekering afsluit, ben je vaak direct verzekerd vanaf de gewenste ingangsdatum.

Het is mogelijk om bij jouw Inboedelverzekering een aanvullende dekking af te sluiten. Met een buitenshuisdekking is jouw inboedel ook buiten de deur verzekerd. Met uitzondering van mobiele telefoons en tablets. Wil je deze ook meeverzekeren? Sluit dan de mobiele telefoons en tablets dekking af.

Ga je verhuizen? Tijdens een verhuizing is er altijd dat kans dat er iets stuk gaat. Met de ANWB Inboedelverzekering is in de meeste gevallen jouw inboedel verzekerd tijdens de verhuizing.

Schade die wordt veroorzaakt tijdens de verhuizing, wordt vergoed als deze is veroorzaakt door een ongeluk of inbraak of als de spullen tijdens het in- of uitladen vallen door een slecht functionerende verhuislift of tijdens het hijsen.

Maak je tijdelijk gebruik van een opslagruimte voor jouw spullen? Als je jouw inboedel hebt opgeslagen bij een erkende opslagplaats of verhuisbedrijf dan is deze verzekerd. Inboedel die buiten de opstal en binnen Europa ligt opgeslagen in een afgesloten ruimte, is gedurende maximaal 12 maanden, alleen verzekerd voor: schade door brand en het blussen daarvan, schroeien, zengen, of smelten, blikseminslag, ontploffing, lucht- en ruimtevaartuigen en meteoorstenen of delen daarvan. Diefstal en inbraak is alleen verzekerd als er sporen van braak aanwezig zijn.Veelgestelde vragen schade

Het verzekerde bedrag van de ANWB Inboedelverzekering is € 125.000,-. Dit betekent dat de schade aan jouw inboedel gewoon is gedekt, zolang de nieuwwaarde van jouw inboedel maar niet boven die € 125.000,- uitkomt. Daarnaast gelden er een aantal beperkingen qua hoogte van de schadevergoeding. Lees meer over het verzekerd bedrag.

Bij de ANWB Inboedelverzekering wordt zo snel mogelijk de schade uitbetaald. Nadat wij alle noodzakelijke gegevens van jou hebben ontvangen, beoordelen wij jouw aanvraag en gaan wij over tot uitbetaling. Overige veelgestelde vragen

Je bent zuinig op je (kostbare) spullen in je woning. Herstel of vervanging van spullen brengt vaak veel kosten met zich mee. De ANWB Inboedelverzekering dekt deze kosten, ook als de schade door eigen schuld is ontstaan.

Nee, het is niet mogelijk om jouw vakantiehuis in Nederland onder dezelfde ANWB Inboedelverzekering te verzekeren. Als je voor jouw vakantiehuis een Inboedelverzekering wilt afsluiten dan moet je hiervoor een aparte verzekering afsluiten.

Nee, je bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar het is wel verstandig om te doen. Gemiddeld maakt een verzekerde eens in de 20 jaar gebruik van zijn inboedelverzekering. De duurste schadeoorzaak is hierbij brand met een gemiddeld schadebedrag van € 3.500,-. De reden om wel een inboedelverzekering af te sluiten, is om de grote klappers op te vangen. Bijvoorbeeld als al jouw spullen worden gestolen of als jouw huis afbrandt. De schade kan dan al snel oplopen tot tienduizenden euro’s.   

Ja, je kunt wijzigingen makkelijk aan ons doorgeven via Mijn ANWB.

De volgende wijzigingen kun je aan ons doorgeven:

  • Een verhuizing.
  • Het aan- en uitzetten van de buitenshuisdekking.
  • Jouw gezinssamenstelling.

Geef deze wijzigingen altijd zo spoedig mogelijk aan ons door. Daarnaast kun je aangeven op welke datum de wijzigingen in moeten gaan.


Bereken je premie