Veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Annuleringsverzekering.

Top 5 veelgestelde vragen

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

 

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Een doorlopende annuleringsverzekering kan al uit vanaf ongeveer 20 dagen per jaar. Je bent dan ook verzekerd wanneer je een weekendje weg gaat en voor theater- en concertkaartjes.

Veelgestelde vragen dekkingen

Als je onverwacht jouw vakantie vooraf moet annuleren, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van je naaste familie, dan worden de volledige annuleringskosten vergoed. Gebeurd er iets tijdens je vakantie? Dan wordt het niet-gebruikte deel van de reissom vergoed. De vergoeding is maximaal € 1.500,- per persoon per reis met een maximum van € 6.000,- per polis per reis.

Meer over de dekking van de annuleringsverzekering

Met de nieuwe dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen (aardbeving, (bos)brand, storm, tsunami), ontradend reisadvies (code geel of rood), besmettelijke ziektes (zoals het Zikavirus) en stakingen.
Meer over de dekking Terrorisme en Natuurrampen

Ja dat kan. Je kunt kiezen uit een hoger verzekerd bedrag of een luxe dekking. Met het hoger verzekerd bedrag geldt een maximale vergoeding van € 3.000,- per persoon per reis, met een maximum van € 12.000,- per polis. Kies je voor de luxe dekking? Dan worden bij annulering van je reis en bij tussentijdse afbreking van de reis de volledige annuleringskosten vergoed.

Meer over aanvullende dekkingen

Als je reisgenoot een geldige annuleringsreden heeft ben je verzekerd voor annulering als:

  • je hierdoor alleen zou moeten reizen
  • je samen de heen- en terugreis zou doen

Ja. Als je zwanger blijkt te zijn na het boeken van je reis kan je de reis annuleren. Je hebt hiervoor een zwangerschapsverklaring nodig. Je kan natuurlijk ook annuleren als er complicaties zijn bij de zwangerschap.

Meer over annuleringsredenen

Overige veelgestelde vragen

Ja dat kan. Bij de ANWB Reisverzekering kun je kiezen voor de aanvullende dekking ‘annulering’. Dan heb je zowel je reisverzekering als je annuleringsverzekering in 1x geregeld. Je ontvangt bovendien 5% extra combinatiekorting. 

Lees meer over de korting

Anders dan bij je reisverzekering, laat je een annuleringsverzekering direct ingaan na het boeken van je reis. Zo ben je ook bij het annuleren voor je vertrek verzekerd.

Sluit een annuleringsverzekering altijd voor of maximaal 7 dagen na het boeken van je reis. Sluit je de annuleringsverzekering later af, dan is annulering die het gevolg is van bestaande kwalen niet verzekerd. Een annuleringsverzekering afsluiten voor een reisdatum die later dan 14  maanden in de toekomst ligt is ook niet mogelijk.

Ja. Je annuleringsverzekering geldt voor iedere bestemming. Let wel op het maximale bedrag wat je verzekerd, de vergoeding is maximaal € 1.500,- per persoon per reis met een maximum van € 6.000,- per polis per reis. Bij een verre, lange reis is dat soms niet voldoende.