Veelgestelde vragen Oldtimerverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Oldtimerverzekering.


Veelgestelde vragen top 5

Er geldt voor motoren een minimale leeftijd van 20 jaar en bij personenauto’s moet de auto van 1987 of ouder zijn.

Met de WA-dekking van de ANWB Oldtimerverzekering ben je alléén verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door jou veroorzaakt is.

Een WA-dekking is wettelijk verplicht. Met een WA-dekking ben je nog niet verzekerd voor schade aan je eigen oldtimer. Wil je ook schade aan jouw oldtimer verzekeren? Kies dan voor de Casco dekking. Om in aanmerking te komen voor Casco dekking moet aan de volgende eisen worden voldaan:

 1. Casco dekking zonder taxatierapport is niet mogelijk
 2. De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV of VRT
 3. Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan
 4. Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar

Het eigen risico bij schade bedraagt € 135,-.

Voor het verzekeren van je oldtimer bij de ANWB moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je rijdt minder dan 7.500 kilometer per jaar met je oldtimer;
 • Je gebruikt de oldtimer alleen privé;
 • Je bent in het bezit van een auto voor dagelijks gebruik en de oldtimer is dus je tweede voertuig.

Wil je de ANWB Oldtimerverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je de volgende gegevens bij de hand houdt:

 • Lidmaatschapsnummer
 • Meldcode

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.Veelgestelde vragen dekking

Naast de WA-dekking kun je ook kiezen voor de dekking Verhaalsrechtsbijstand en de schadeverzekering voor Op- of Inzittenden. Daarnaast kun je de oldtimer ook Casco verzekeren. Voor de Casco verzekering worden wel aanvullende eisen gesteld.

Bekijk de aanvullende dekkingen voor de Oldtimer autoverzekering

Bekijk de aanvullende dekkingen voor de Oldtimer motorverzekering

Als het verzekerd bedrag is vastgesteld aan de hand van een taxatierapport en dit taxatierapport nog geldig is, ontvang je bij schade maximaal het verzekerde bedrag minus de waarde van de restanten. Is er geen sprake van een taxatierapport of is het taxatierapport niet (meer) geldig? Dan ontvang je maximaal de dagwaarde minus de waarde van de restanten.Veelgestelde vragen schade

Schade melden aan je oldtimer doe je heel eenvoudig online.

Schade melden

Ja, dat kan. Kies dan voor de Casco dekking. Om in aanmerking te komen voor Casco dekking moet aan de volgende eisen worden voldaan:

 • Je hebt een taxatierapport
 • De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV of VRT
 • Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan
 • Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar

Nadat je het taxatierapport hebt aangeleverd bij ons, zullen wij dit controleren. Indien het taxatierapport voldoet, kun je de oldtimer casco verzekeren. De getaxeerde waarde wordt dan het verzekerde bedrag.Veelgestelde vragen korting

Voor de oldtimerverzekering geldt een vast tarief. Je bouwt geen schadevrije jaren op, maar er worden ook geen schadevrije jaren in mindering gebracht als je een schade claimt.

Rij je minder dan 5.000 km per jaar met je oldtimer? Dan ontvang je 10% korting op je WA-premie! Ideaal voor wie slechts zo nu en dan toert met zijn oldtimer.

Dat is helaas niet mogelijk. Een oldtimerverzekering kent geen schadevrije jaren en geen bonusmalus tabel. Je kunt hierdoor geen tweede auto korting krijgen op de ANWB Oldtimerverzekering.

Bekijk andere kortingenOverige veelgestelde vragen

Je kunt gebruik maken van onze opzegservice voor je oude verzekering. Dit kun je aangeven tijdens de aanvraag van de ANWB Oldtimerverzekering via onze website.

De waarde op het taxatierapport bepaalt de verzekerde waarde. Je moet een taxatierapport bij een erkende partij laten opstellen. Het rapport mag niet ouder dan 2 jaar oud zijn.

De meldcode van je auto of motor bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto of motor. Dit nummer vindt je op je kentekenpapieren. Nadat je jouw verzekering hebt afgesloten, geven wij je de meldcode en het kenteken direct door aan het RDW.