Informatie over het coronavirus

Heb je vragen over de ANWB Reisverzekering of ANWB Annuleringsverzekering in relatie tot het coronavirus? De belangrijkste vragen en antwoorden zijn hier voor je op een rij gezet.
Kortlopende annuleringsverzekering
Leden 5% korting

Kortlopende annuleringsverzekering

  • Goed verzekerd voor één vakantie
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
Bereken je premie

Kortlopende Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering voor één vakantie

Met de kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd wanneer je onverhoopt je reis moet afzeggen of afbreken. Bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden van een familielid of een verzekerde. Maar ook bij onvrijwillige werkloosheid of een scheiding. Kan je reisgezelschap onverhoopt niet mee en wil je daardoor ook jouw vakantie afbreken? Dan ben je hier ook voor verzekerd.

Let op: Laat je annuleringsverzekering ingaan vanaf het moment dat je jouw vakantie hebt geboekt. Dus niet pas de dag van vertrek. Er kan natuurlijk ook vóór je vertrek al wat gebeuren, waardoor je jouw vakantie moet annuleren.

Weet je dat doorlopend vaak voordeliger is?

Bekijk onze Doorlopende Annuleringsverzekering en bereken of de doorlopende annuleringsverzekering ook voor jou goedkoper is.

Dekking ANWB Annuleringsverzekering

Vakantie annuleren? Met de kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de kosten van annulering.

Uitgebreide dekking kortlopende annuleringsverzekering

Met de kortlopende annuleringsverzekering worden bij annulering voor aanvang van de reis als gevolg van een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad de volledige annuleringskosten vergoed. Ben je op vakantie en moet je de reis afbreken? Dan wordt het niet-gebruikte deel van de reissom vergoed. Wil je ook de genoten vakantiedagen vergoed hebben, kies dan voor de aanvullende dekking Luxe Annulering.

Luxe dekking

Je kunt je annuleringsverzekering uitbreiden met de aanvullende dekking Luxe. Hiermee krijg je bij een tussentijdse afbreking van je reis de annuleringskosten tot maximum het verzekerde bedrag vergoed. Dus niet alleen het niet-gebruikte deel van de reissom. Zo kun je op een later tijdstip alsnog op vakantie. Kies je voor de Luxe dekking? Dan is het niet mogelijk om de dekkingen Huisdieren en Terrorisme en Natuurrampen af te sluiten.

Dekking: Terrorisme en Natuurrampen

Met de dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen (aardbeving, (bos)brand, storm, tsunami), ontradend reisadvies (code geel of rood), besmettelijke ziektes (zoals het Zikavirus) en stakingen.

Meer over deze dekking

Let op: als de dekking Terrorisme en Natuurrampen is afgesloten na 30-1-2020, dan geldt deze niet voor de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Tips & Service

Heb je al een reisverzekering?

Heb je al een reisverzekering?

Kijk dan ook eens naar de doorlopende annuleringsverzekering. Je ontvangt 5% korting op de premie van jouw doorlopende annuleringsverzekering en doorlopende reisverzekering als je deze met elkaar combineert.

Samengestelde reis

Samengestelde reis

Heb je zelf jouw reis samengesteld? Bijvoorbeeld los je vliegticket, hotelovernachting en huurauto geboekt? In het geval dat één van de los geboekte onderdelen komt te vervallen en je moet hierdoor je gehele reis annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen vergoed.

5% Ledenkorting

5% Ledenkorting

ANWB leden ontvangen 5% korting op de ANWB Annuleringsverzekering.

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Ontvang gelijk 5% korting op de ANWB Annuleringsverzekering. Je ontvangt deze korting zolang als je lid bent. En als je nog geen lid bent, kan je dit eenvoudig worden tijdens het afsluiten van de annuleringsverzekering. Bij doorlopend is het basis ANWB-lidmaatschap het eerste jaar gratis.

Kinderen tot 5 jaar gratis

Kinderen met een leeftijd tot 5 jaar verzeker je gratis mee. Geef bij het aanvragen op hoeveel kinderen je hebt en welke leeftijd zij hebben.

Veelgestelde vragen top 5

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

Laat je annuleringsverzekering ingaan vanaf het moment dat je jouw vakantie hebt geboekt. Dus niet pas de dag van vertrek. Er kan natuurlijk ook vóór je vertrek al wat gebeuren, waardoor je jouw vakantie moet annuleren.

Een doorlopende annuleringsverzekering kan al uit vanaf ongeveer 20 dagen per jaar. Je bent dan ook verzekerd wanneer je een weekendje weg gaat en voor theater- en concertkaartjes.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht