Veelgestelde vragen ANWB Camperverzekering

De veelgestelde vragen over de ANWB Camperzekering en de antwoorden erop hebben we op deze pagina alvast voor je op een rij gezet.


Veelgestelde vragen ANWB Camperverzekering

Met de camperverzekering ben je in het buitenland voor maximaal 6 aaneengesloten maanden verzekerd. Wil je langer dan 6 maanden naar het buitenland, dan raden wij je aan dit vooraf bij ons te melden via telefoonnummer 088- 269 2222. Afhankelijk van jouw reisdoel bepalen we dan of je verzekering aangepast kan worden. Meld je dit niet, dan loop je het risico dat je niet verzekerd bent.

Ja, je krijgt bij de ANWB bij aanvang van de camperverzekering dezelfde no-claim korting als bij je ANWB Autoverzekering. Het aantal schadevrije jaren van je ANWB Autoverzekering kun je bij het afsluiten van je camperverzekering aangeven.

Een ANWB Camperverzekering sluit je eenvoudig online af. Bereken je premie en sluit desgewenst meteen online af.

ANWB werkt met geselecteerde schadeherstellers voor je camper. Daardoor ben je gegarandeerd van een correcte en snelle oplossing. Zoek direct een hersteller bij jou in de buurt.

Je profiteert dan tevens van 75 euro korting op het eigen risico bij schadeherstel aan je camper en van de gratis haal- en brengservice.

Zit er geen geselecteerde reparateur bij jou in de buurt of wil je liever naar je eigen hersteller? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2837.

Ja, dat kan. Je geeft dan tijdens het afsluiten aan dat je een taxatierapport hebt staan op jouw eigen naam en stuurt dat naar ons toe. Op basis van het rapport bepalen we of we de camper kunnen verzekeren. Tot dat moment geldt een voorlopige dekking.Veelgestelde vragen dekkingen

Je kan de inventaris zoals beddengoed, servies en kampeerstoelen aanvullend meeverzekeren met de inventarisdekking.

Meer over de inventarisdekking

 Ja, je kunt rechtsbijstand als aanvullende dekking meeverzekeren.

meer aanvullende dekkingen

Nee. De ANWB Camperverzekering geldt alleen voor recreatief gebruik.

Hulpverlening bij schade is standaard mee verzekerd bij de ANWB Camperverzekering. Als je de dekking Volledig Casco hebt, ben je ook tot maximaal € 250,- verzekerd bij pech in het buitenland.

Als de luifel door de fabriek of de importeur is aangebracht, is deze standaard mee verzekerd. Als de luifel na de aankoop is aangebracht, kun je deze opgeven als accessoire bij het afsluiten van je camperverzekering.

Een WA verzekering is de verplichte basisdekking voor je camper. Je bent standaard verzekerd voor schade aan anderen. Bij de ANWB Camperverzekering met WA dekking ben je ook verzekerd voor hulpverlening na een ongeval.

Buiten de standaarddekking voor schade aan anderen ben je voor een aantal aanvullende zaken ook verzekerd. Bijvoorbeeld brand, storm- of hagelschade, kortsluiting, botsing met dieren, diefstal, joyriding en ruitbreuken.

Volledig Casco is de meest uitgebreide dekking. Bovenop de basisdekking voor de schade aan anderen ben je ook verzekerd voor bijvoorbeeld schade na een aanrijding door eigen schuld, diefstal en vandalisme. Ook heb je recht op een maximale vergoeding van € 250 voor pechhulp. Bij pechhulp gaat het om bijvoorbeeld sleepkosten, niet om kosten voor onderdelen of reparatie.

De dagwaarde van je camper is het bedrag dat je, als je camper niet meer te repareren valt, nodig hebt om de camper te kunnen vervangen door een vergelijkbare camper van hetzelfde merk, model, type, uitvoering, kwaliteit, staat van onderhoud en ouderdom. Dit bedrag wordt vastgesteld door een expert. De dagwaardedekking van de ANWB Camperverzekering is dit bedrag +10%. Het bedrag van de opbrengst van je camper wordt hier nog wel vanaf gehaald.

Als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van je camper, vergoeden we bij aanschafwaardedekking het hele bedrag waarvoor je de camper hebt gekocht. Je kan bij de aanschafwaardedekking kiezen of je tot 3 of tot 5 jaar na je aankoop voor het aankoopbedrag verzekerd wil zijn, daarna ontvang je de dagwaardedekking.

Meer aanvullende dekkingenVeelgestelde vragen schade

Je kan je schade eenvoudig online melden.
Schade melden

Als je hebt gekozen voor een beperkt- of volledig Casco dekking, dan is de camper ook verzekerd tegen hagel- en stormschade.

Bij ruitschade geldt er een standaard eigen risico van € 150,- als de ruit vervangen moet worden. Laat je dit doen bij een door ons geselecteerde ruithersteller, dan krijg je € 75,- korting.

Bij andere schade aan de camper is het eigen risico € 350,-. Er is geen eigen risico als de reparatie wordt uitgevoerd door een door ons geselecteerd schadeherstelbedrijf.

Alleen als je gekozen hebt voor de dekking Volledig Casco, heb je recht op een vervangende camper.Overige veelgestelde vragen

Is je auto ergens anders verzekerd? Je kunt maximaal 4 extra treden krijgen voor je camperverzekering, als je ons een kopie van deze polis stuurt. Bereken je premie voor de ANWB Camperverzekering

Tip:
Wanneer je jouw auto ook bij ANWB verzekert, profiteer je bij de camperverzekering van dezelfde no-claim korting. Deze kan oplopen tot maar liefst 80%. Geef tijdens het afsluiten aan dat je ook jouw autoverzekering bij ANWB hebt.

Ja, je kunt de no-claim korting van je ANWB Autoverzekering ook meenemen op je camperverzekering. Schadevrije jaren bouw je echter apart op met je tweede voertuig. Naast deze mogelijkheid zijn er ook nog andere combinaties waarop je kunt profiteren van dezelfde no-claim korting. Meer informatie hierover vind je op Een tweede voertuig meeverzekeren.

Ja, dat kan. Voor tweedehands campers hebben wij een aantrekkelijk tarief.
Bereken je premie

De verzekering biedt dekking binnen de landen die op de Groene Kaart (internationale motorrijtuigverzekeringskaart) staan.

Je bent wettelijk verplicht om je camper WA te verzekeren.

Nee, de camper mag niet permanent bewoond worden.