Veelgestelde vragen scootmobielverzekering

Op deze pagina vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen over de ANWB Scootmobielverzekering.

Veelgestelde vragen top 5

Binnen 5 werkdagen na het sluiten van de verzekering ontvang je je verzekeringssticker. Duurt het langer dan vijf werkdagen? Neem dan contact met onze adviseurs op. De polis vervalt elk jaar op 1 mei, voor deze datum krijg je een nieuwe sticker toegestuurd.

Vanaf 2016 is het verzekeringsplaatje vervangen door een sticker, deze heeft dezelfde status als een verzekeringsplaatje.

Helaas kun je een gesloten scootmobiel niet bij ons verzekeren.

De polis loopt door tot 1 mei, daarna moet deze opnieuw worden gesloten. Je ontvangt tijdig een verlengingsvoorstel.

Wij maken het je graag gemakkelijk. Daarom krijg je niet langer een metalen verzekeringsplaatje, maar een verzekeringssticker. Deze sticker plak je eenvoudig op de plaats van het plaatje. Een sticker heeft dezelfde juridische status als het blikken plaatje, alleen kun je een sticker makkelijker bevestigen. Daarnaast zijn de kosten voor ons lager, waardoor we ook de premie zo laag mogelijk kunnen houden.

Met een Volledig Casco scootmobielverzekering, ben je bij diefstal of het onherstelbaar beschadigd raken (total loss) van je scootmobiel goed verzekerd. Als het gaat om een nieuw gekochte scootmobiel waarvan je de eerste eigenaar bent, krijg je het eerste jaar je volledige aankoopbedrag vergoed. Na dit eerste jaar ontvang je het verzekerd bedrag, verminderd met 1.8% per maand vanaf de 13e maand.

Als je niet de eerste eigenaar bent, en het dus gaat om een tweedehands scootmobiel, keren wij altijd de dagwaarde uit. Diefstal van een scootmobiel is alleen verzekerd als je je scootmobiel allrisk hebt verzekerd.Veelgestelde vragen dekking

Voor een scootmobiel met een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur geldt er een eigen risico van € 75,-. Voor voertuigen met een maximumsnelheid van 45 km per uur geldt er een eigen risico van € 150,-

Ja, je kunt je scootmobiel ook allrisk verzekeren. Je bent verzekerd voor zowel schades aan anderen als de meeste schades aan je eigen scootmobiel.

Bekijk de dekkingen

Diefstal van een scootmobiel is alleen verzekerd als je je scootmobiel allrisk hebt verzekerd.


 

Veelgestelde vragen schade

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt jouw schade eenvoudig online melden.
Schade melden

Meld dit zo snel mogelijk bij de politie. Dan is de kans het grootst dat ze hem terug kunnen vinden. Meld vervolgens de diefstal ook zo snel mogelijk bij ons als je scootmobiel allrisk verzekerd is.
Schade meldenOverige veelgestelde vragen

Nee. Een golfkar verzekeren is niet mogelijk.

Ja, het is wettelijk verplicht om een scootmobiel minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren door middel van een WA-verzekering.

1.    Verwijder het oude verzekeringsplaatje als die erop zit
2.    Plak de sticker op de plaats van het plaatje

Met de Wegenwacht Scootmobiel Service krijg je professionele hulp van de ANWB als je pech hebt met je scootmobiel.

Meer over Wegenwacht scootmobiel

Onder gesloten scootmobielen verstaan we invalidenvoertuigen die overdekt zijn, maximaal 1.10 meter breed zijn en maximaal 45 km/u mogen. Veelvoorkomende merken zijn Canta, Arola of JDM.