Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veilige Rijders in kaart

De scores van onze klanten in beeld

Bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering wordt met slimme technologie je rijstijl gemeten. Een app houdt je rijstijl bij op basis van snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. Ook krijg je inzicht in je smartphonegebruik tijdens het rijden.

Inmiddels rijden er zo’n 41.000 Veilige Rijders rond in Nederland. Samen hebben zij ruim 510 miljoen kilometer afgelegd. De hoogste tijd dus om de gegevens van onze Veilige Rijders in kaart te brengen.

Bekijk de infographic in volledig formaat

Verschillen in het land

Als we kijken naar de gemiddelde scores van de Veilige Rijders dan zijn we als ANWB erg trots! Het verschil is minimaal, maar gemiddeld behalen de mannen net een iets hogere score dan vrouwen: 76,8 tegenover 76,3. Daarnaast geldt hoe ouder de chauffeur, hoe veiliger er wordt gereden.

De scores per provincie lopen niet ver uiteen. De Utrechters eindigen met een rijscore van 78,2 bovenaan, gevolgd door de Drenten (score 78,0). Flevolanders halen gemiddeld genomen de laagste rijscore.

Veilig rijden loont

De Veilig Rijden Autoverzekering is meer dan een autoverzekering. Als ANWB zetten wij ons al meer dan 130 jaar in om het verkeer veiliger te maken. Onze veilige rijders leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Met hun goede rijstijl maken zij het verschil op de Nederlandse wegen. Hier zijn wij erg blij mee, en daarom belonen wij veilige autorijders met extra voordeel. Ruim 80% van onze klanten ontvangt meer dan 10% korting op hun premie. Dat is mooi meegenomen!

Scores per onderdeel

Als we kijken naar de scores per onderdeel, kunnen weggebruikers zich vooral verbeteren in het beheersen van de snelheid en het nemen van bochten. Te hard rijden komt het meeste voor. De A4 is de snelweg waar veel automobilisten het gaspedaal net iets te diep intrappen. Van alle geregistreerde meldingen gaat 62% hier over te hard rijden.

Optrekken is het meest succesvolle onderdeel van de Veilig Rijden Autoverzekering. Maar liefst 95% van de chauffeurs trekt rustig en beheerst op en behaalt hiermee een goede score.

Wij gaan ervan uit dat jij een veilige rijder bent

Daarom krijg je standaard elke maand 10% veilige rijderskorting. En kun je elk kwartaal tot 30% extra korting krijgen door veilig te rijden. De beacon (of dongel) in jouw auto verzamelt data over jouw rijgedrag. Ontvangen wij niet voldoende rijgegevens? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug. Bekijk of de ANWVB Veilig Rijden Autoverzekering bij jou past en bereken direct je premie

Bekijk de infographic in volledig formaat

Disclaimer – De getoonde resultaten uit dit onderzoek betreffen gemiddelde rijscores per groep. Er kunnen geen conclusies worden getrokken dat de ene groep veiliger rijdt dan de andere groep.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.