Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Duurzaam herstel van schade aan jouw auto

Verzekeren met een maatschappelijke insteek klinkt gemakkelijker dan het is. Samen met collega’s en onze schadeherstelpartners zetten wij in op duurzaam herstel. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van hergebruikt glas als een ruit in jouw woning vervangen moet worden. Dat je bij een garage een elektrische auto meekrijgt als je vervangend vervoer nodig hebt. Of dat je bij een schermreparatie van jouw smartphone een beschermglaasje cadeau krijgt om vervolgschade te voorkomen. ANWB Verzekeren heeft de groene ambitie om in 2050 100% CO2-neutraal en circulair te zijn. Dit kunnen wij niet alleen. Help jij mee?

Kies voor elektrisch rijden bij ruitschadeherstel 

Heb je een ANWB Autoverzekering, ruitschade én heb je vervangend vervoer nodig? Bij onze schadehersteller Autotaalglas krijg je standaard een elektrische Mini als vervangende auto. Van de ruim 100 Mini's zijn er inmiddels 68 elektrisch. Het doel is dat in het eerste kwartaal van 2024 alle leenauto's elektrisch zijn. Per jaar bespaart dat tot ongeveer 17.400 kg CO2-impact*. Dit is ongeveer hetzelfde als het rijden van 100.000 kilometer in een dieselauto. Dat is tweeënhalve keer rond de aarde.  

Heb je naast ruitschade ook lakschade?  

Dan hebben we een nieuwe manier om deze te herstellen die veel milieuvriendelijker is. Om lakschade aan jouw auto goed te herstellen, moet er normaal gesproken vier tot vijf keer een laag lak worden gespoten. Elke laag wordt met machines gedroogd. Nu is er nieuwe watergedragen lak die zonder machines kan drogen. Daarnaast hebben we maar twee laklagen nodig in plaats vier. Dit levert een besparing van 17.647kg CO2-impact* op de spuitwerkzaamheden.

* Eén kilogram CO2-impact staat gelijk aan de broeikaswerking van 1 kilogram CO2. Er zijn verschillende broeikasgassen met verschillende dichtheid, waardoor er gekozen is voor deze meeteenheid. De uitstoot van 1 kilogram lachgas is ongeveer hetzelfde als 298 kilogram CO2-impact en de uitstoot van 1 kilogram methaan aan 25 kilogram CO2 impact. In plaats van CO2-impact wordt ook wel CO2-equivalent gebruikt.
 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.