Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is een beacon?

Veilig Rijden Autoverzekering

Bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering meten de app en beacon je rijgedrag. Wat is een beacon en wat doet dit apparaatje precies?

Binnen enkele werkdagen na ingangsdatum van je verzekering ontvang je van ons de beacon. Een beacon is een klein, bluetooth apparaatje dat draadloos kan communiceren met je smartphone. Je hoeft niet te betalen voor de beacon, deze krijg je van ons in bruikleen. Alleen smartphones met apps die ingesteld zijn om het signaal te vinden herkennen het apparaatje. De beacon stuurt een signaal, ‘ik ben hier’, en dit wordt opgevangen door de app. 

Wat doet de beacon precies?

Bij de Veilig Rijden Autoverzekering wordt jouw rijscore bepaald met behulp van de app en de beacon. De beacon ligt in je auto en zendt een bluetooth-signaal uit. Zodra je in de auto stapt, maakt de beacon automatisch verbinding met de Veilig Rijden app. Zo weten wij dat je in je auto zit en dat de app de rit moet meten. De app verzamelt data tijdens je rit en op deze manier wordt je rijgedrag inzichtelijk.

De beacon zendt geen andere signalen uit, zoals bijvoorbeeld GPS. Dit doet de app zelf via de smartphone. Via de sensoren in je telefoon legt de app de GPS en G-krachten tijdens je rit vast. Dit is nodig om jouw rijstijl goed te kunnen meten. De app verstuurt vervolgens deze data, zodat een rijscore tot stand kan komen. Er worden niet meer data opgeslagen dan wat jij ziet in de app: rijscore, feedbackberichten, heatmap, polis, e-mailadres etc. De data die worden verkregen zijn jouw eigendom. Wij gebruiken de data alleen om jouw rijstijl inzichtelijk te maken.


Beacon instellen

Zodra je de beacon binnen hebt, activeer je deze in de Veilig Rijden app. Je hebt hiervoor het nummer nodig dat op de beacon staat.

  1. Leg de beacon naast je telefoon
  2. Zet bluetooth aan en laat deze altijd aan staan
  3. Open de ANWB Veilig Rijden app en log in
  4. Ga neer ‘Info & Help’ rechtsonder in het scherm
  5. Onder informatie klik je op ‘Beacon’
  6. Tik op ‘nieuwe beacon registreren’
  7. Koppel de beacon
  8. Als de beacon goed verbonden is, zie je een groen icoontje als je in de auto zit.
  9. Leg de beacon in het dashboardkastje van je auto.

Let op: sommige telefoons kunnen niet meer dan acht apparaten opslaan.

Wist je dat het icoontje in de app niet altijd groen blijft. Dit betekent niet dat de verbinding is verbroken. De beacon zoekt af en toe contact met de app om te controleren of alles goed werkt en is dan (even) groen.

Je rijgedrag wordt vanaf nu gemeten en je ritten geregistreerd. Via de app ontvang je elke 10 dagen of nadat je 65 kilometer hebt gereden in Nederland feedback op jouw rijstijl en tips om je rijscore te verbeteren.

Lukt het je niet de beacon te activeren? Mail dan naar verzekeringen@anwb.nl. Natuurlijk kun je ons ook bellen op 088 269 22 22. Heb je de beacon niet ontvangen of ben je hem kwijt? Via dit formulier kun je gratis een nieuwe aanvragen.

Heb je een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of het antwoord op jouw vraag hier misschien tussen staat. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.