Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veilig onderweg

Verbeter je rijstijl en voorkom schade

Met een ANWB Autoverzekering staan wij voor je klaar als je schade rijdt met jouw auto. Maar het liefst helpen we je om schade te voorkomen. Daarom vind je hier meer informatie en tips om jouw rijstijl te verbeteren. Zo zorgen we voor minder ongevallen op de weg, veiliger verkeer en voor duurzaam autorijden.

5 algemene tips voor je rijstijl 
Hoe kan je veilig rijden? We hebben de belangrijkste algemene tips voor je op een rijtje gezet. Zo verbeter je gemakkelijk jouw rijstijl.
Bochten nemen 
Voor een veilige rijstijl is het belangrijk dat je goed door de bocht gaat. Bekijk al onze tips voor het nemen van bochten.
Optrekken 
Door goed op te trekken voorkom je onverwachte en onveilige situaties in het verkeer. Bekijk al onze tips voor veilig optrekken.
Remmen 
Plotseling remmen zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. Hoe rem je op een veilige manier?
Snelheid houden 
Je snelheid heeft grote invloed op de verkeersveiligheid. Hoe hard moet je rijden, of hoe zacht? Bekijk onze tips om de juiste snelheid te houden.
Autorijden met medicatie 
Sommige medicijnen hebben invloed op je vermogen om auto te rijden. Wanneer kan je veilig rijden met medicatie, en welke schade dekt je verzekering?
Autorijden na een operatie 
Na een operatie kan je beter een tijdje geen autorijden. Wanneer mag je weer in de auto stappen, en wat betekent een operatie voor je autoverzekering?

Ook interessant

Laat je niet afleiden in het verkeer en houd je aandacht bij de weg. Rij MONO en kom veilig thuis.

Elk kind veilig van A naar B

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Veilig verkeer begint bij weggebruikers. Daarom belonen wij veilig rijgedrag. Kies voor de Veilig Rijden Autoverzekering en verdien tot 30% korting op je premie.

Meer informatie 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.